GündemSıkıntıları gidermek boynumuzun borcu

Sıkıntıları gidermek boynumuzun borcu

15.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 22. kuruluş yıl dönümü mesajında küresel krizlerin etkilerinden kaynaklanan hayat pahalılığının milleti bunalttığının farkında olduklarını ifade ederek, “Bu sıkıntıyı da hâl yoluna yine biz koyacağız” dedi.

Sıkıntıları gidermek boynumuzun borcu

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Küresel krizlerin ülkemize etkilerinden kaynaklanan hayat pahalılığının son dönemde milletimizi bunalttığının farkındayız. Ülkemizin her meselesini çözdüğümüz gibi inşallah bu sıkıntıyı da hâl yoluna yine biz koyacağız. Bu ağır yükün altından kalkarken kimsenin hakkını ihmal etmeyecek, kimsenin beklentilerini cevapsız bırakmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, AK Parti’nin 22. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı video mesajında, özetle şunları söyledi:

HER SEÇİMDEN BİRİNCİ ÇIKTIK: ‘Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ sözüyle başladığımız yolculukta, girdiğimizden her seçimden birinci çıkarak bugünlere geldik... İlk günden bugüne sandıkta verdiği destekle AK Parti’nin Türkiye’ye hizmet mücadelesinde hep yanında duran aziz milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum....

Kendini milli iradenin üstünde görenleri bir kez daha hezimete uğratan bu seçim sürecinin siyasi tarihimizde ayrı bir yeri olacağına inanıyorum. Seçim sonucunu mertçe kabullenmek yerine hâlâ kendileri gibi düşünmeyen herkese hakaret yağdırmakta, depremzedeleri tahkirde ısrarcı olanları hep yaptığımız gibi milletimizin irfanına havale ediyoruz... Bize düşen milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek, 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’ne hazırlanmak için gece gündüz çalışmaktır.

Haberin Devamı

HAL YOLUNA KOYACAĞIZ: AK Parti 22 yıllık tarihinin iktidarda geçen 21 yılı boyunca bu ülkenin her karış toprağını bereketlendirecek eser ve hizmetlere imza atmış, hayatına dokunmadık ve refahını artırmadık tek bir fert bırakmamıştır. Küresel krizlerin ülkemize etkilerinden kaynaklanan hayat pahalılığının son dönemde milletimizi bunalttığının farkındayız. Ülkemizin her meselesini çözdüğümüz gibi inşallah bu sıkıntıyı da hâl yoluna yine biz koyacağız. Çalışanından emeklisine bu süreçte refah kaybı yaşayan her insanımızın hayat seviyesini eskisinin de üzerine çıkarmak boynumuzun borcudur.

BEKLENTİLER CEVAPSIZ KALMAYACAK: Biliyorsunuz eskiden beri gelen kronik sorunlara ilave olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlerimizin yeniden inşası için 104 milyar dolarlık bir yükle karşı karşıyayız. Bu ağır yükün altından kalkarken kimsenin hakkını ihmal etmeyecek, kimsenin beklentilerini cevapsız bırakmayacağız. Milletimizle birlikte ilk defa böyle bir imtihandan geçiyor değiliz. Vesayetle boğuşurken karşımızdaki gücün sınır tanımayan ceberutluğunu biliyorduk. Gezi olaylarında yazılan karanlık senaryoyla ülkenin nerelere götürülmek istendiğini biliyorduk. PKK’sından FETÖ’süne ve DEAŞ’ına kadar tüm terör örgütleri üzerimize salınırken karşımızdaki alçak tuzağın amacını biliyorduk. Ülkemize siyasi olarak diş geçiremeyen, milletimizi birbirine düşüremeyen çevrelerin ekonomimiz üzerinden çevirdikleri oyunları da biliyorduk. Tüm bu imtihanları Allah’ın yardımı ve milletimizin birlik, beraberliği sayesinde alnımızın akıyla geride bıraktık.

Haberin Devamı

‘Türkiye’yi boğmaya kimsenin gücü yetmez’

Şimdi yine bir imtihandan geçiyoruz. Bir yandan yıkılan şehirleri inşa etmek, diğer yandan hayat pahalılığının üstesinden gelmek ve hedeflerimize doğru kararlılıkla yürümek için çalışıyoruz. Sıkıntılarımız mevcut ama hamdolsun onlardan çok daha büyük imkânlarımız var. Onca sınamayı geride bırakmış Türkiye’yi gelip geçici gündemler içinde boğmaya, rotasından çıkarmaya, işleyen çarklarını durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Mahalli seçim sürecini de vesile ederek her yer ve zeminde milletimize bu tabloyu anlatarak bir kez daha oyunları bozacağız. Belediyelerdeki başarısızlıklarını sahte gündemler ve abartılı söylemlerle örtmeye çalışanların gerçek yüzlerini ortaya koyacak, 2024 Mart’ında emaneti beceriksizlerden alıp, ehline vereceğiz.

Haberin Devamı

Yasama ve yürütmede ülkeyi yönetme sorumluluğunu bize tevdi eden milletimizin, belediyelerde de aynı feraseti göstereceğine yürekten inanıyorum.

Sıkıntıları gidermek boynumuzun borcu

AK Parti’den 22’nci yıl mesajları 

Kaç yaş alırsa alsın AK Parti her zaman genç

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: AK Parti kaç yaş alırsa alsın her zaman genç, her zaman dinamik. Bir siyasi hareket olarak büyük bir Türkiye ve dünya markası olan AK Parti’nin, büyük demokrasi hareketimizin kuruluşunun 22. yıldönümünü kutluyoruz. Kaç yaş alırsa alsın AK Parti hep 18 yaşında. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 14 Ağustos 2001’de milletimiz için refah ve adalet arayışıyla bir yola çıktık. AK Parti, Türkiye’deki demokrasi tarihinin çok önemli safhalarının belirleyicisi oldu... Her türlü vesayete, siyasi suikast girişimlerine, demokrasimizi baltalamaya çalışanlara ve Yassıada zihniyetini diriltmeye çalışanlara karşı en güçlü mücadeleyi verdik. AK Parti, her zaman milli iradeye koşulsuz bağlılığın adresi; eser siyasetinin partisi oldu... Tarihi reformlara ve devasa yatırımlara imza attı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Bundan tam 22 yıl önce Cumhurbaşkanımız @RTErdogan’ın liderliğinde Türk siyasi hayatında yepyeni bir sayfa açıldı... AK Parti dünya siyasetinde de bir yıldız gibi parladı. Girdiği her seçimde halkın büyük teveccühünü kazanan AK Parti’miz şimdi Türkiye Yüzyılı’nı inşa sürecinde. Milletiyle yine el ele, omuz omuza… Nice 22 yıllara… AK Parti demek Türkiye demek. AK Parti demek Türkiye’nin huzuru demek.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: ‘Aydınlığa Açık, Karanlığa Kapalı’ diyerek çıkılan bu yolun 22. yılında, Cumhurbaşkanımız Sayın

@RTErdogan’ın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı’nın aydınlığını tüm dünyaya yaymak için hep birlikte çalışıyoruz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Türkiye’de çoğulculuğu, demokrasiyi, insan haklarını, sosyal hizmeti ve daha nicelerini yaygınlaştıran AK Parti 22 Yaşında. Cumhurbaşkanımız Sn. RTErdogan’ın liderliğinde çıktığımız bu aziz yolculuğun 22. yılı kutlu olsun! Nice AK yıllara!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: “Tek Başına İş Başına” “Her şey Türkiye için”, “Durmak Yok, Yola Devam” “Haydi Bir Daha”, “Sen Türkiye’sin, Büyük Düşün”, “İlk Günkü Aşkla”, “Vakit Türkiye Vakti”, “Doğru Zaman, Doğru Adam” Milletin diliyle konuşan, milletiyle beraber yürüyen AKP arti 22 yaşında. Nice başarılara!”