Gündem Şike davasında tanık dinlendi

Şike davasında tanık dinlendi

16.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “futbolda şike” soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan yedisi tutuklu, 107 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmaya, altısı tutuklu, yedi sanık sanık katıldı.

Şike davasında tanık dinlendi

 

Dosyanın mağdurlarından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Başkan vekili Semih Özsoy ve kulüp yöneticileri, müşteki Olgun Aydın, bir kısım müştekiler ve avukatları da duruşmada hazır bulundu. Duruşmada, tanık Cihan Oskay’ın ifadesi alındı. Oskay ifadesinde şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu iş çözülmek isteniyorsa kilit isim eski Ak Parti Maltepe İlçe Başkanı Fatih Bülent Yaren’in ifadesi alınmalıdır. Bana o dönem telefon etti bu kişi. ‘Fenerbahçe’yi nasıl ele geçiririz’ dedi. Ben de ‘Sen kimsin’ deyip bütün ilişkimi kestim. Bu kişi konuşturulursa işin püf noktası odur. Ancak ifadesi bile alınmadı.”

Duruşma arasında açıklama yapan Ali Koç “Bu sadece Fenerbahçe’nin davası değil, bu Türkiye’nin davasıdır. Şimdi bu kahpe örgüte karşı olmak kolay. O gün köprüye ilk Fenerbahçeliler çıktı, bunlar unutulmasın. Ne çektiğimizi bir Allah, bir de biz biliriz” dedi.