GündemSavcı düğmeye bastı! Çok sayıda gözaltı var

Savcı düğmeye bastı! Çok sayıda gözaltı var

22.04.2019 - 09:40 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör  Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilen 35'i aktif görevde  50 astsubaydan 34'ü yakalandı.

Savcı düğmeye bastı Çok sayıda gözaltı var

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, örgütün "mahrem imamları" ile ankesörlü ve kontörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri belirlenen Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli 50 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

Zanlılardan 34'ü, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı.

Gözaltı kararı bulunanlardan 35'inin görevde olduğu, diğerleri hakkında ise soruşturmalar nedeniyle idari tedbir uygulandığı öğrenildi.

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

ELAZIĞ'DA 15 GÖZALTI

Elazığ’da da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında askeri öğrencilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında sözde bir sorumlunun da bulunduğu 15 şüpheli adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında çalışma yaptı. Yapılan çalışmada KHK ile ihraç edilen askeri öğrenciler ve onlardan sorumlu sivil şüpheli belirlendi. Bunun üzerine Elazığ ve Ankara’da eş zamanla operasyon düzenlendi. Operasyonda 1’i askeri öğrencilerden sorumlu sivil, 14’ü KHK ile ihraç edilen toplam askeri öğrenci olmak üzere toplam 15 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Elazığ'a getirilerek İl Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alındı. 15 şüpheli adliyeye sevk edildi.