16.05.2018 - 14:42 | Son Güncellenme:
Sahur ile iftar arasındaki uzun vakit ve sıcaklar sebebiyle gün içinde kendinizi enerjik hissetmeyebilirsiniz. Fakat düzenli bir sahur ile kendinizi daha iyi hissetmek o kadar zor değil. Öncelikle havaların sıcaklığı sebebiyle gün içerisinde bolca su kaybedilir, bu nedenle iftar ile sahur arasında 2-2,5 litre su tüketmeye özen gösterilmelidir. Bolca meyve yenilmeli ve vücudun bu dönemde kendi dengesini bulmasına yardımcı olunmalıdır.
Sahurda sizi tok tutacak yiyeceklerin başında yumurta geliyor. Yumurta, protein içeriği sayesinde sizin gün içindeki enerji tüketiminize ayak uyduracaktır. Kuru baklagiller de sahurda iyi bir tercih olacaktır. Günü daha tok geçirmenize yardımcı olurken midenizi rahatsız da etmez. Süt ve muz ise sahur için iyi bir ikili olabilir. Muzun lifli yapısı sayesinde gün içerisinde enerjinizi daha kolay koruyabilecek ve daha mutlu hissedeceksiniz. Sütle beraber tüketimi sizin için daha doğru bir tercih olabilir. Böylece sıvı takviyesi de yapmış olursunuz.
Sahurda uzak durulması gereken yiyecekler
Sahurda yapılabilecek en kötü şey hamur işi yemektir. Hamur işleri sizin bir sonraki gün kan şekerinizi ayarlamada zorluğa sebebiyet verebilir. Özellikle tatlı yemek bu süreçte doğru bir tercih olmaz. Tatlı, midenizi rahatsız etmekle kalmaz aynı zamanda vücudunuzun su dengesini korumakta güçlük çekmesine ve tansiyonunuzun dengesiz seyretmesine neden olabilir.
Tuzlu ve baharatlı besinler sahurda uzak durulması gereken yiyecek çeşitleridir. Sahurunuzu mini bir kahvaltı olarak düşünüyorsanız bu masada sucuklu yumurtaya yer olmamalıdır. Sucuklu yumurta, daha çok su ihtiyacı duymanıza neden olur. Zeytinin de sahur sofralarında yer almaması sizin için iyi bir adım olur. Zira zeytin çok tuzlu bir gıdadır ve gün içerisinde vücut dengenizi bulmanızda yardımcı olmayacaktır. Dilerseniz tuzsuz zeytin tercih edebilirsiniz. Şimdiden iyi sahurlar...