GündemRüyalar şehri Manhattan

Rüyalar şehri Manhattan

01.05.2018 - 17:38 | Son Güncellenme:

Dünyanın en kozmopolit kenti olan New York’un 5 yerleşim yerinden birisi olan Manhattan, aynı zamanda kültürel, ekonomik ve eğlence başkenti olmasıyla bu 5 ilçe içerisinde en meşhur olanıdır. Ada üzerine kurulu olan Manhattan New York şehrinin hem coğrafi olarak hem de kültürel olarak merkezi konumundadır.

Rüyalar şehri Manhattan

Ada üzerine kurulu olan Manhattan gökdelenleri, parkları, lüks merkezleri ve dünyanın dört bir yanından gelen her dilden insanları ile adeta bir rüya şehirdir. Amerika Birleşik Devletleri’nin en meşhur kenti olan New York’un can damarı olan Manhattan’da bulunan onlarca gökdelenin oluşturduğu görsel şölen her yerden milyonlarca turisti kendisine çekmektedir.

Haberin Devamı

Manhattan’ın gezilecek yerleri arasında Central Park ön plana çıkmaktadır. Şehir içinde adeta başlı başına bir yeşil şehir olan parkı her yıl 25 milyon insan ziyaret etmektedir. Bunun yanı sıra kültürel, ekonomik ve eğlence başkenti olan Manhattan ziyaretçilerine her anını eşsiz bir şekilde geçirecekleri deneyimler sunmaktadır.

Manhattan’da gezilecek yerler

Manhattan’ın en meşhur yerleri arasında şüphesiz gökdelenleri, eğlence merkezleri, Times Meydanı ve Broadway müzikalleri bulunmaktadır. Birbirine paralel caddelerinin her birinde eşsiz bir deneyim sunan Manhatta’da gezilecek yerler, dünyanın başka bir büyük kentinden kat be kat daha fazladır.

Manhattan’ın en meşhur yeri Central Park

Manhattan denilince akla ilk gelen yerlerden birisi şüphesiz Central Park’tır. Binlerce binanın arasında 3.382 dönümlük yeşil alanıyla Manhattan’ın nefes almasını sağlayan Central Park dünyanın en meşhur parklarından birisidir. New York’u ziyaret eden turistlerin uğrak noktaları arasında yer alan Central Park içerisinde yapay göl, çok sayıda yürüyüş parkuru ve sosyal alanlar bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Manhattan’a tepeden baktığınız gökdelenler

Manhattan’ın ikonik manzarasını oluşturan gökdelenler 1900’lü yıllarından başında yapılmaya başlanmıştır. Günümüzde en meşhur iki gökdelenden birisi olan Empire State binasından tüm New York şehri ayaklar altına serilmektedir. Her yıl milyonlarca turistin kapısında kuyruk oluşturduğu Empire State binasının yanı sıra diğer meşhur gökdelenleri arasında Rockfeller Binası ve yıkılan ikiz binalar yerine yapılan yeni gökdelenler yer almaktadır.

Manhattan’da Yaşam

New York şehrinin en meşhur yerleşim yeri olan Manhattan’da ister turistik olarak isterseniz de uzun süreli bir yaşam düşlüyorsanız bu kentte düşlediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Manhattan gezilecek yerleri arasında yer alan Çin Mahallesi, Broadway, Times Meydanı, Bryant Park gibi her biri eşsiz bir deneyim sunan onlarca seçenek yer almaktadır.