DünyaSon dakika: ABD'deki lisede silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

Son dakika: ABD'deki lisede silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

04.09.2024 - 19:33 | Son Güncellenme:

ABD'nin Georgia eyaletindeki bir lisede silah seslerinin duyulması üzerine güvenlik güçleri etrafta geniş güvenlik önlemleri aldı.

ABD medyasına yansıyan haberlere göre, Georgia eyaletinin Winder şehrindeki Apalachee Lisesi'nde yerel saatle 11.30 sularında silah sesleri duyuldu.

Haberin Devamı

Bunun üzerine okula intikal eden polis ekipleri, silahlı saldırı olarak nitelendirdikleri olaya müdahale ederken çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Saldırının yaşandığı Barrow County'nin Şerifi Jud Smith, olayla ilgili yaptığı açıklamada, şu aşamada çok detay veremeyeceğini, halen aktif olarak saldırıyla ilgili çalıştıklarını belirtti.

Son dakika: ABDdeki lisede silahlı saldırı Ölü ve yaralılar var

"Şu noktada çok sayıda yaralının olduğunu söyleyebilirim ancak durumları hakkında net bir değerlendirme yapmayacağım." diyen Smith, şüphelinin ise gözaltında olduğunu söyledi.

CNN: 4 kişi hayatını kaybetti

Öte yandan CNN'e konuşan ve adı açıklanmayan bazı güvenlik yetkilileri, saldırıda 4 kişinin vurularak hayatını kaybettiğini ve en az 30 yaralı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Son dakika: ABDdeki lisede silahlı saldırı Ölü ve yaralılar var

Yetkililerin ilerleyen saatlerde bir basın açıklaması yapması ve saldırıyla ilgili yeni detayları kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

Biden bilgilendirildi

Diğer yandan Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, saldırıyla ilgili olarak ABD Başkanı Joe Biden'ın bilgilendirildiği kaydedildi.

Son dakika: ABDdeki lisede silahlı saldırı Ölü ve yaralılar var

Açıklamada, Biden'ın, iç güvenlik danışmanları tarafından bilgilendirildiği ve yönetimin hem federal hem de eyalet düzeyinde yetkililerle anlık temas halinde olduğu bildirildi.

Son dakika: ABDdeki lisede silahlı saldırı Ölü ve yaralılar var

İNSANDAN ÇOK SİLAH VAR

Ege Doğaç Erdoğan - Small Arms Survey’in verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri’nde her 100 kişiye 120 silah düşüyor. ABD dünyada kişi başına düşen silah oranında açık ara zirvede. İkinci sırada bulunan Yemen sadece 52.8, onu takip eden Sırbistan ve Karadağ ise 39.1 oranlarına sahip. FBI ve CDC dahil çeşitli kaynakları derleyerek bir rapor hazırlayan Pew Araştırma Merkezi’nin bulgularına göre de ABD’de işlenen cinayetlerin %79’u, intiharların ise % 53’ü ateşli silahlar sonucu meydana geliyor. Bu raporda ayrıca dünyadaki diğer ülkelere kıyasla ateşli silahların neden olduğu ölüm oranlarında da ABD her 100,000 kişide 10.6 ile bütün gelişmiş ülkelerin epey üzerinde. Örenek olarak bu oran Kanada’da 2.1, Almanya’da 0.9, İspanya’da 0.6.