GündemRoth Bodrum pazarında göçmenleri ziyaret etti

Roth Bodrum pazarında göçmenleri ziyaret etti

10.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Ege ve Akdeniz’de büyük bir insanlık dramı haline gelen kaçak trajedisinin sona erdirilmesi için bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bodrum’da, sığınmacıların büyük bir bölümünün bulunduğu Bodrum pazaryerini ziyaret etti.

Roth Bodrum pazarında  göçmenleri ziyaret etti

Suriyelilerin yanı sıra Afganistan, Pakistan ve Myanmar’lılarla birlikte yaklaşık 1200’ü bulan göçmenlerin yaşadığı ortamı yerinde gören Roth, şoke oldu. Yanında Bodrumlu mimar arkadaşı ve yardımcısı Jale Serdaroğlu ile birlikte pazaryerinde yaklaşık iki saat kalan Roth, Suriyeli kadın ve çocuklarla konuşarak sorunlarını dinledi.

Haberin Devamı

Suriye’nin Şam kentinden kaçarak ailesiyle birlikte iki yıl önce Hatay’a ardından Bodrum’a geldiklerini belirten tıp öğrencisi Ulmiye Sannar ile kardeşi matematik öğretmenliği öğrencisi Halmani Sannar, Roth’a eğitimlerini sürdürmeye devam etmek istediklerini söyleyerek yardım istedi.

Yunanistan’ın İstanköy adasında incelemelerde bulunarak yetkililerle görüşeceğini söyleyen Roth, “Bodrum’a çok acil olarak Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği tarafından bir göçmen yardım bürosu kurulması için elimden geleni yapacağım” dedi.