GündemPratik etimek tatlısı tarifi

Pratik etimek tatlısı tarifi

13.04.2018 - 11:47 | Son Güncellenme:

Etimek tatlısı, hem şerbetli bir tatlı hem de muhallebili bir tatlıdır. Etimekle muhallebinin uyumunun damaklarınızda bıraktığı tadı unutamayacaksınız. Özellikle iftardan sonra hem şerbetli hem de sütlü tatlı isteyenler için güzel bir seçenektir. Oldukça hafif bir tatlı olması nedeni ile akşam yemeklerinden sonra da yenecek rahatsız etmeyen bir tatlıdır. Kıtır kıtır etimeğin yumuşacık bir hal alması ile enfes bir tatlı ortaya çıkıyor.

Pratik etimek tatlısı tarifi

Etimek Tatlısı İçin Gereken Malzemeler

Etimek tatlısı için gereken malzemeler herkesin evinde olabilen kolaylıkla ulaşabilecekleri malzemelerdir. Gelelim tatlı için gereken malzemelere;

• 1 paket tuzsuz etimek
• 1 litre süt
• 5 6 yemek kaşığı toz şeker
• 5 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı nişasta
• 1 paket vanilya
• 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı

Haberin Devamı

Etimek Tatlısının Şerbeti İçin Gereken Malzemeler

• 1,5 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı su

Etimek Tatlısının Üzeri İçin Gereken Malzemeler

• 1 paket toz krem şanti
• 1 su bardağı soğuk süt
• Süslemek için ceviz

Etimek Tatlısının Yapılışı

Etimek tatlısının yapılışı ise oldukça kolay ve zevklidir. İlk olarak şeker ve suyu bir tencereye alarak eritilir ve ocağa alınır. Kaynamaya bırakılır. Bu arada dikdörtgen bir borcama etimekler tek kat olacak şekilde dizilir. Kaynayan şerbet tepsiye dizilen etimeklerin üzerine dökülür ve şerbeti çekmesi için kenara alınır. Bu arada başka bir tencereye süt alınır. İçerisine un, nişasta ve şeker eklenip güzelce karıştırılır. Nişasta ve unun iyice dağılması gerekir. Daha sonra ocağa alınır ve sürekli karıştırılarak muhallebi pişirilir. Pişen muhallebinin altı kapatıldıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırılır ve şerbeti çeken etimeklerin üzerine yayılır. Yaklaşık 1 saat soğumaya bırakılır. Tamamen soğuyan muhallebinin üzeri için krem şanti hazırlanır. Toz krem şanti ile süt iyice çırpıldıktan sonra muhallebinin üzerine yayılır. Son olarak üzerine ceviz serpilerek süslenir. 5 saat kadar buzdolabında dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir. Servis ederken yanına dondurma ya da kaymak ikram edebilirsiniz. Bu hafif tatlı hem sizin hem de sizin severek yiyeceği bir tatlıdır.