29.04.2018 - 15:24 | Son Güncellenme:
Portakallı Kereviz
Kereviz her damak zevkine uymayan bir sebze olarak görülür. Kimisi çok severken kimisi de kendisini zorlasa da hiç yiyemez. Ege ve Akdeniz mutfağında çok sık karşımıza çıkan kerevizin vücudumuza çok fazla yararı vardır. A ve C vitaminleri bakımından çok zengindir. Potasyum, sodyum, kalsiyum ve manganez mineralleri içerir. Astıma ve kalp damar hastalıklarına çok iyi geldiği gibi güçlü bir antioksidandır. Sevmeseniz bile sağlığınız için mutlaka tüketmeniz gereken kereviz sebzesini farklı tariflerle daha lezzetli hale getirip sevmeyen yakınlarınıza ve özellikle çocuklara yedirebilirsiniz. İşte o tariflerden biri portakallı kereviz yemeği.
Malzemeler
Yapılışı
Kerevizlerinizin kabuğunu soyun ve küp şeklinde keserek limonlu bir suyun içinde kararmaması için bekletin. Patates ve havucun da kabuğunu soyup patatesi küp şekilde, havucu ise yuvarlak şekilde doğrayın. 6 yemek kaşığı zeytinyağını tencerenize koyup kızdırın ve soğanlarınızı küp küp doğrayarak içerisine koyup diriliği gidecek kadar kavurun. Yuvarlak şekilde doğradığınız havuçları da diriliği giden soğanların içine ekleyin, havuçları biraz zeytinyağı ile kavurduktan sonra patatesi ve kerevizi de ekleyip birkaç dakika daha sotelemeye devam edin. Aroma ve koku vermesi için isterseniz bir iki dal kereviz yaprağını da tencerenin içe ekleyebilirsiniz. Üzerine portakal suyu, limon suyu, su, şeker, tuz ve unu da ekleyerek 25-30 dakika boyunca pişirin.
Kereviz ve patatesleriniz yumuşayınca ocağın altını kapatıp ılık veya soğuk şekilde servis yapın.