18.04.2018 - 16:37 | Son Güncellenme:
Portakallı kekin çeşitleri nelerdir?
Portakallı kek, tek başına yapılabildiği gibi, herkesin yaratıcılığını konuşturarak, içine farklı malzemeler eklemesiyle pek çok çeşidi oluşmuştur. Damak tadımızı bir şölen yaşatan bu kekler; portakallı cevizli kek, portakallı havuçlu kek ve portakallı limonlu kek gibi içine yakıştırdığınız, deneyip tattığınız birçok malzemeyi ekleyerek bir sürü seçenek oluşturabiliriz. Madem bu kadar seçeneğimiz var, hadi gelin o zaman portakallı kekimizin bir de cevizlisini deneyelim!
Portakallı cevizli kek tarifi
Malzemeler:
• 1 çay bardağı dövülmüş ceviz işi
• 1 tane portakalın rendelenmiş kabuğu
• 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
• 1 su bardağı toz şeker
• 3 tane yumurta
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 3 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
Portakallı cevizli kekin yapılışı
Derin bir kaba 3 yumurtamızı kırdıktan sonra, 1 su bardağı şekerimizi de ekleyip mikserle güzelce çırpın. Daha sonra 1 su bardağı yağı, 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyunu ve 1,5 su bardağı unumuzu ekleyerek çırpmaya devam edelim. Sonrasında, 1 paket kabartma tozumuzu, 1 su bardağı dövülmüş ceviz içimizi ve kalan 1 su bardağı unumuzu bu sefer kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Karıştırdığınız portakallı cevizli kekin hamuru, kıvama geldikten sonra fırına atacağınız kabın içini yağlayarak karışımı dökün. Son noktaya geldik! Portakallı cevizli kekinizi, daha önceden 180 derece ısıtılmış fırına atarak 35-40 dakika aralığında pişirmeye bırakın. Portakallı cevizli kekiniz, mis gibi kokusuyla sizi bekliyor. Yanına taze sıkılmış portakal suyunuzu da aldınız mı? Tamamdır, afiyet olsun!