GündemPembenar ile günün iftar menüleri ve yemek tarifleri

Pembenar ile günün iftar menüleri ve yemek tarifleri

02.07.2015 - 14:22 | Son Güncellenme:

2015 Ramazan ayında kadınlara özel Pembenar sayfamız üzerinden hem doyurucu hem de ekonomik iftar menülerini sizler için derledik. İşte Pembenar ile Ramazan'ın 14. gününe özel, yemek tarifleri ve iftar menüleri...

Pembenar ile günün iftar menüleri ve yemek tarifleri

Pembenar ile Ramazan ayının 14. gününe özel yemek tarifleri haberimizde. Dolu dolu bir ramazan sofrası hazırlamak istiyorsanız iftar menülerine mutlaka göz atmalısınız. Sizi ne pişirsem? derdinden kurtarabilecek ekonomik iftar menüleri ve yemek tariflerini sizler için hazırladık. Sofralarınızın çeşitlendiği değişik yemek tariflerini Ramazan boyunca haberimizden takip edebilirsiniz.

ALTERNATİF İFTAR MENÜLERİ İÇİN TKLAYIN


Şehriyeli tavuk çorbası

Yarım tavuk göğsü, 1 çay bardağı tel şehriye, 1 havuç, 1 soğan,
2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, tuz, tavuk suyu.

Tavuk göğsü haşlıyoruz. Kaynar kaynamaz ilk suyunu döküyoruz. Tekrar temiz su koyuyoruz. Tavuk suyuna lezzet katmak için iri doğranmış havucu, soğanı, tane karabiberi, defne yaprağı ve tuzunu koyup kapağını kapatarak tekrar kaynamaya bırakıyoruz. Tavuğumuz pişince alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan tavuğu didik didik parçalıyoruz. Soğanı ve sarımsakları minik doğruyoruz. Çorba pişireceğimiz tencereye tereyağını, soğan ve sarımsağı koyup kavuruyoruz. Unu ekleyip kavuruyoruz. Havucu rendeliyoruz ve ilave ediyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz, karıştırıyoruz. Tavuğu haşladığımız suyu süzerek çorba tenceresine aktarıyoruz. Kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi koyuyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ocaktan almadan evvel tavuğu ekliyoruz ve 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Servis tabağına çorbamızı koyuyoruz. Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis ediyoruz.

Beşamelli Kabak Karnıyarık

4 adet aynı boyda kabak, 300 gr. kıyma, 1 adet soğan, 2 adet sivri biber, 2-3 adet domates – soyulmuş, doğranmış 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı toz şeker, Tuz, Karabiber, Zeytinyağı.

Beşamel için Malzemeler: 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 500 ml. süt, 150 gr. rende taze kaşar peyniri, 1 tutam muskat rendesi, Tuz, Karabiber.

Kabakları uzunlamasına 2’ye bölün, alt kısmından ince bir parça alın ki kabaklar tepside düzgün dursun.
Kabakların içindeki çekirdekli kısmını bir kaşık yardımıyla alıp içlerinin havuz gibi olmasını sağlayın ve kabakları fırın tepsinize alın. Üzerlerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirdiğiniz kabakları 10-15 dakika 180 derece fırında yumuşatın. İç harç için soğan ve biberi yemeklik doğrayın. Sarımsağı ezin. Orta boy bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin, yağ kızınca kıymayı ilave edin. Tuz, karabiber serpin. Kıyma renk aldığında biberleri ekleyin bir tur çevirin ve soğanı ilave edin. Soğan ve biber yumuşadığında domates, şeker, tuz ve karabiberi ilave edin. Suyunu çektirip, kenara alın. Beşamel sos için, ayrı bir tencereye tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince unu ilave edin ve kavurmaya başlayın, unun kokusu çıktığında, süt, tuz ve karabiberi ekleyin ve kıvam alıncaya kadar pişirin, içine bir tutam muskat rendeleyin. Tencereyi ateşten alıp içine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip peynir tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Fırın tepsinize yerleştirdiğiniz kabakların içlerine kıymalı harçtan doldurun, üzerlerine beşamel sostan dökün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

Mısırlı mantarlı bulgur pilavı

3 su b. iri bulgur, 1 pk. mantar, 1 kase mısır, 2 domates, 1 soğan, 2 çorba k. tereyağı, zeytinyağı, et suyu, tuz, su.

Mantarları ve soğanı doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyuyoruz. Soğanı ve mantarı ilave ederek soteliyoruz. 2-3 dakika kavurduktan sonra bulgurunu ekliyoruz ve kavuruyoruz. Domatesleri doğruyoruz. Tencereye mısırı ve domatesi de ekliyoruz ve soteliyoruz. Et suyunu ve sıcak suyunu döküyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz.

Muhallebili kadayıf tatlısı

500 gr kadayıf, 1 su bardağı şeker, 6-7 çorba kaşığı tereyağı, 1 litre süt, 2 çorba kaşığı nişasta, 2 çorba kaşığı un, 1 paket toz krem şanti.

Geniş bir tencerede tereyağını eritin, kuru kadayıfları elinizle ufalayarak tencereye ekleyin, şekeri ve irice çekilmiş fındığı da ekleyerek kahverengi oluncaya kadar kavurun. soğuması için kenara alın. Muhallebiyi hazırlamak için sütü tencereye alın, un, nişasta ve şekeri ekleyin tel çırpıcı ile çırğın, muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocağı kapatın ve toz krem şantiyi ekleyin, mikser ile çırpın. soğuması için bir kenara alın. Soğuyan kadayıfın yarısını büyükçe bir tepsiye bastırarak yayın. Üzerine muhallebinin tamamını eşit şekilde dökün. Üzerine kalan kadayıfı eşit şekilde yayın.

Yazarlar