GündemÖzel, Güneydoğu turuna çıkıyor

Özel, Güneydoğu turuna çıkıyor

12.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 22-24 Ağustos tarihlerinde Güneydoğu Anadolu turuna çıkacak.

Özel, Güneydoğu turuna çıkıyor

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara  - Özel, sırasıyla Diyarbakır, Batman, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep’i ziyaret edecek. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Özel, bu illerde görüşmeler ve toplantılar gerçekleştirecek. 

Haberin Devamı

Türk ile görüşecek 

Özel’in, ziyaretlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile de görüşmesi bekleniyor. 

CHP Genel Başkanı, Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de buluşacak. Diyarbakır ve Mardin valileriyle de görüşecek olan Özel, her ilde parti örgütü ile de buluşacak. CHP lideri, partisinin 1984 yılından bu yana ilk kez kazandığı Batman Hasankeyf Belediyesi ile 1989 yılından bu yana ilk kez kazandığı Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’ne de ziyarette bulunacak. 

Fıstık mitingi 

Özel, programının son günü olan 24 Ağustos’ta Gaziantep’te “fıstık mitingi” düzenleyecek; fıstık üreticilerinin sorunlarını dile getirecek. CHP lideri, yerel seçimlerin ardından İstanbul’da “eğitim”, Ankara’da “emekli”, Rize’de “çay”, Tekirdağ’da “buğday”, Gebze’de “emek”, Giresun’da “fındık” mitingleri düzenlemişti. 

Haberin Devamı

En zor madde ön seçim

CHP’de 6-8 Eylül tarihlerinde yapılacak 20. Olağanüstü Kurultay için oluşturulan tüzük komisyonu ilk toplantısını 16 Ağustos’ta gerçekleştirecek. Komisyon son toplantısını da 5 Eylül’de yapacak. Yaklaşık 90 kişiden oluşacak komisyonda 81 il başkanı, milletvekilleri, PM üyeleri yer alacak. Tüzük yazılmaya başlandığı andan itibaren de Dil Derneği, komisyonda görevlendirdiği kişilerle temsil edilecek.

Tüzük komisyonu kurultay için taslak metin hazırlayacak. Ana omurgayı komisyonun hazırladığı metin oluşturacak. Delegeler komisyonun önerisini kabul ya da reddedebileceği gibi ekleme ve çıkarma da yapabilecek. Kurultayda delegeler tarafından verilen önergeler de oya sunulacak.

Seyircisiz olacak

Ankara Ticaret Odası Congresium Salonu’nda gerçekleşecek olan tüzük kurultayının “seyircisiz” olacağı ifade ediliyor. Partili kaynaklar, “Tüzük daha sakin geçsin diye seyircisiz olur” değerlendirmesini yaptı. Komisyonun önündeki en zor maddenin “önseçim” olduğu ifade ediliyor. Önseçime kurallar getirilmesi, seçme ve seçilme haklarının birtakım kurallara bağlanması gibi öneriler tartışılıyor. Önseçimin her ilde uygulanamayacağı, bazı büyükşehir belediye başkanlarının önseçimden çıkamayabileceği, parti tabanının başka bir reaksiyon gösterebileceği ifade ediliyor. Partili kaynaklar, “önseçim” konusunda tek bir model çıkmayacağı değerlendirmesini yapıyor.