GündemOrduda terfi heyecanı başladı

Orduda terfi heyecanı başladı

31.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bu hafta içinde yapılacak Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı nedeniyle terfi ve atama heyecanı başladı. Toplantı çerçevesinde Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanlığı’na getirilmesi nedeniyle boşalan Genelkurmay Başkanlığı’na da atama yapılması bekleniyor.

Orduda terfi heyecanı başladı

AYDIN HASAN Ankara - YAŞ yaz dönemi toplantısı, gelenek gereği bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak. Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak toplantıya; YAŞ üyesi olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan katılacak.

Haberin Devamı

Toplantıda; generalliğe-amiralliğe yükselecek albayların terfileri ile görev süreleri uzatılacak olanların durumları ele alınacak. General ve amirallerin terfileri, görevde bekleyecek olanların durumu ile atamaları görüşülecek

Atama yapılmamıştı

Yeni hükümetin kurulması sürecinde Güler’den boşalan Genelkurmay Başkanlığı için atama yapılmamış, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmişti. 2016’da orgeneralliğe terfi eden Avsever, 5 Ağustos 2021’de Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine atanmıştı. Avsever’in Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki görev süresi ağustos sonunda dolacak. Avsever, Genelkurmay Başkanı olarak atanmaması durumunda 30 Ağustos itibariyle emekli olacak.