GündemÖn yargıları birlikte yıkalım

Ön yargıları birlikte yıkalım

05.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Futbolda cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele etmek zorunda bırakılan kadınlar, kendi imkanlarıyla ekipmanlarını karşılasalar bile eğitimleri ve kariyer adımları konusunda ciddi desteğe ihtiyaç duyuyor.

Ön yargıları birlikte yıkalım

MELTEM GÜNAY İstanbul - Futbol temsilcilerinin yüzde 82’si kadınların cinsiyet ayrımcılığı nedeniyle futboldan uzaklaştığını düşünüyor. Türkiye de kadın futboluna en düşük bütçe ayıran ülkeler arasında. Bunu yıkmak için harekete geçen Kotex, kadın futboluna Kızlar Sahada ekibiyle birlikte sürdürdüğü proje ile destek veriyor.

Haberin Devamı

Ön yargıları birlikte yıkalım

‘Kadınlar isterlerse her konunun üstesinden geleceğini biliyoruz ve bunu sahada göstermeleri için futbolu bir sembol olarak ele alıyoruz’ diyen KOTEX Pazarlama Direktörü Orjin İbar, “Futbolun çok güçlü bir toplumsal farkındalık yaratacağına inanarak bu yola çıktık.Spor çok büyük bir motivasyon. En temel amacımız genç kızları erkek egemen görülen bir alanda destekleyerek güçlendirmek, istediklerinde her şeyi yapabileceklerine inanmalarını sağlamaktı. Şimdi ise sporla değişen hayatlara Kızlar Sahada ekibi ile birlikte şahit olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

İki senedir devam eden eğitimlerde toplamda 404 kız çocuguna 11 farklı alanda eğitim ve birebir koçluk desteği sağlandığını anlatan İbar, ‘erkek işi’ olarak görülen futbolda önyargıları nasıl kırdıklarını da şöyle anlattı; “Bir kadının bakış açısının değişmesi bir ailenin, bir ailenin bakış açısının değişmesi ise toplumun gelişiminin temeli. Elbette dünden bugüne hiçbir önyargı kolay kırılmıyor. Biz bu bilinçle yola çıktık ve projemize iki senedir devam ediyoruz. Elbette bu değişim kolay olmadı. Arkasında büyük bir emek ve kadınlara olan inancımız var. ‘Futbolu seviyorum ama oynayamam’ veya ‘Oynasam dahi profesyonel bir seviyeye taşımak için önümde bir fırsat yok’ diye düşünen kızlar ve aileleri, fırsat verildiğinde gördük ki bu fırsatlara dört elle sarılıyorlar. Yeter ki kız çocukları futbol oynamak istesin. Ailelere sporun çocuklarının hayatlarını olumlu yönde değiştireceğini iyi anlatmak gerekiyor. Bu noktada medya da devreye giriyor. Sizlerin de aracılığıyla aileler daha da bilinçleniyor.”