GündemÖldüren estetik! İlginç savunma: Hasta riski biliyordu

Öldüren estetik! İlginç savunma: Hasta riski biliyordu

20.08.2024 - 06:56 | Son Güncellenme:

Türkiye sağlık turizmi alanında saç ekiminden onkolojiye, ortopediden estetiğe pek çok alanda başarılara imza atarken zaman zaman üzücü haberler de geliyor.

Öldüren estetik İlginç savunma: Hasta riski biliyordu

DİDEM SEYMEN/İSTANBUL- Britanya Dışişleri Bakanlığı, 2019 yılından bu yana 28 İngiliz vatandaşının Türkiye’de estetik ameliyat olduktan sonra hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Son ölüm geçen aylarda yaşandı. Edinilen bilgiye göre 38 yaşındaki İngiliz Kaydell Brown, kız kardeşi Leanne ile birlikte estetik ameliyat olmak için İstanbul’a geldi.

26 Mart’ta Özel Clinic Expert estetik merkezinde yaptırdığı ameliyat sonrası hayatını kaybetti. İngiliz basınına konuşan Leanne, İstanbul’daki merkezi kasap dükkanı olarak niteleyerek kapatılması gerektiğini söyledi. Aynı merkezde geçen yıl da bir Amerikalı kadının ameliyat sonrası yaşamını yitirdiği öğrenildi. Geçen eylül ayında basına yansıyan habere göre Amerikalı Cleopatra Mae Denms yağ aldırma ve saç ekimi için Türkiye’ye geldi. Özel Clinic Expert estetik cerrahi merkezinde işlemleri yapılan kadın 2 gün sonra fenalaştı. Beylikdüzü’nde özel bir hastaneye kaldırılan kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

5 GÜN KAPATMA CEZASI

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ölüm olayının ardından Clinix Expert’e yönelik soruşturma başlatıldığını ve kuruma 5 gün kapatma cezası verildiğini kaydetti. Yetkililer, “Diğer ölüm vakası ile ilgili de soruşturma kapsamlı olarak devam etmektedir” dedi.

İLGİNÇ SAVUNMA: ‘HASTA RİSKİ BİLİYORDU’

Ölüm vakasıyla ilgili Milliyet’e açıklama yapan Clinic Expert avukatı, hastanın dikişleri atıldığı sırada kalbinin durduğunu belirterek şunları söyledi: “Adli tıp ihtisas kurulundan alınan raporda ölüm sebebinin yağ enjeksiyonuna bağlı tıbben bilinen komplikasyondan ibaret olduğu, tıbbi kusur olmadığı tespit edilmiştir. Her ameliyatın riskleri olduğu gibi Brezilya poposu işleminin de yağ embolisi riski tüm dünyada bilinen bir gerçektir, bu risk ameliyat öncesinde hastaya da anlatılmış, hastanın okuyup imzaladığı aydınlatılmış onam formlarında da açıkça yer almaktadır. Beraberinde yabancı basınında yer alan haberlerde kullanılan ifadeler gerçeği çarpıtmakta. Haberlerde adı geçen hekim ehil ve değerli bir hekim olup söz konusu ölümün gerçekleşmesinde tespit edilen herhangi bir kusur ve ihmali bulunmamaktadır.”