DünyaAlain Delon'un son arzusu hiçe mi sayılacak?

Alain Delon'un son arzusu hiçe mi sayılacak?

20.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Vefat eden efsanevi Fransız aktör Alain Delon, köpeklerinin mezarlığına gömülmek istiyordu. Ancak resmi makamlar, sanatçıyı Paris’teki ünlülerin mezarlığına defnetmeyi konuşuyor. Vasiyet mi resmiyet mi sorusu Fransa’yı böldü.

Alain Delonun son arzusu hiçe mi sayılacak

DIŞ HABERLER - Fransız sinemasının efsanevi aktörü Alain Delon’un pazar günü 88 yaşında vefat etmesinin ardından nerede toprağa verileceği tartışması çıktı. Delon geçmişte, resmi bir cenaze töreni istemediğini ve çok sevdiği köpeklerinin yanına gömülmek istediğini söylemişti. Hayvan sevgisiyle de tanınan aktörün, hayatı boyunca baktığı 50 köpeğine yaptırdığı mezarlığa gömülmek için resmi izin bile aldığı söyleniyordu. Bir röportajında, “Köpeklerimin yanına gömülmek istiyorum. Başka hiçbir şey umurumda değil, sadece onlarla olmak istiyorum. Beni koşulsuz seven, her zaman yanımda olan ve karşılığında hiçbir şey istemeyen tek varlık onlardı” demişti.

Haberin Devamı

Vasiyet & Resmiyet

Ancak aktörün vasiyeti yerine getirilecek mi henüz belli değil. Alain Delon’un evinin ve köpeklerinin mezarlığının bulunduğu Loiret’te yönetici Christophe Hurault, AFP’ye yaptığı açıklamada, yerel yetkililerin bu vasiyeti yerine getirip getiremeyeceklerini tartıştığını söyledi. Hurault, yerel yönetimin “prensipte” buna onay verdiğini belirtti. Ancak Fransız medyası, Delon’un Paris’te Oscar Wilde ve Edith Piaf gibi isimlerin yanı sıra Yılmaz Güney ile Ahmet Kaya’nın da mezarının bulunduğu ünlü Pere Lachaise Mezarlığı’na gömülmesinin de gündemde olduğunu bildirdi. Bu konuda, daha aktör ölmeden babalarının mirası için mahkemelik olan Delon’un üç çocuğu Anthony, Anouchka ve Alain-Fabien’in nasıl bir karar alacağı da merak konusu.

Haberin Devamı

Zulmedilen ‘can’ları kurtardı

Brigitte Bardot’nun hayvan hakları mücadelesinin ana destekçilerinden biri olan Alain Delon, hayvanları koruma derneği üyesiydi. Aktör, hayatı boyunca sokak hayvanlarına ve zulme uğrayan hayvanlara yardım etti. Delon, patileri kesilmiş bir kedi yavrusunu kurtarmak için helikopter göndermiş, Pireneler’de bir köpeği benzinle yakan kişilerin yargılanmasını sağlamıştı. Aktörün, sokaktan kurtardığı hayvanlar için 5 köpek ve kedi barınağı vardı.

Kilisede tören

Fransız medyasına göre, Alain Delon için 28 Ağustos’ta Paris’teki Eglise St. Sulpice kilisesinde cenaze töreni planlanıyor. Kilisedeki törene aktörün yakınlarının ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile eşi Brigitte Macron’un yanı sıra sinemadan Robert De Niro, Sophia Loren, Monica Bellucci, Tilda Swinton, Isabelle Huppert, Vincent Cassel ve Quentin Tarantino gibi ünlülerin katılması bekleniyor.

Alain Delonun son arzusu hiçe mi sayılacak

Brigitte Bardot: Yeri dolmaz

60’lı yıllarda Alain Delon ile birlikte Fransız sinemasının zirvedeki yıldızı olan Brigitte Bardot da aktörün ölümünden sonra açıklama yaptı. 89 yaşındaki Bardot ölümüne çok üzüldüğünü ifade ettiği Delon’un ardından “Alain, hiç kimsenin, hiçbir şeyin yerini dolduramayacağı büyük bir boşluk bıraktı” dedi. Diğer yandan Delon’un hayranları da evinin girişine onlarca çiçek bıraktı.