GündemNe zaman emekli olurum uygulaması ile erken emeklilik hesaplamaları nasıl yapılır?

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile erken emeklilik hesaplamaları nasıl yapılır?

27.02.2015 - 16:31 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde tüm işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulaması ile alakalı tüm bilgiler haberimizde!

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile erken emeklilik hesaplamaları nasıl yapılır

Emeklilik yaşınızı ve emeklilik tarihinizi hesaplayabilmeniz için hizmete sunulan bazı uygulamalar bulunmaktadır. Son yıllarda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sistemine eklemiş olduğu uygulamalardan biri de, emeklilik hesaplaması yapılan uygulamasıdır.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİOLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Emeklilik hesaplaması nasıl yapılır? Emeklilik hesaplaması her kurum için aynı şekilde mi işlemektedir? Emeklilik hesaplamasında ne tür bilgilere ihtiyaç vardır? Bu gibi sorularınıza cevap vermek amacıyla düzenlemiş olduğumuz yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Ne Zaman Emekli Olurum

Çalışan vatandaşların ne zaman emekli olabileceklerini hesaplamaya yönelik geliştirilen, ne zaman emekli olurum uygulaması, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uygulamalarından biridir. SGK’nın bünyesinde bulunan, SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumları için ayrı ayrı emeklilik hesaplaması bulunmaktadır.

Şimdi bu üç kurum için emeklilik hesaplamasının nasıl yapıldığına bir göz atalım;

Haberin Devamı

SSK (4A) Emeklilik Hesaplaması

SSK yani 4A kurumundan emekli olacak vatandaşların kullanımı için düzenlenmiş olan bu hizmetten emeklilik hesaplaması yapabilmek için;

Öncelikle emeklilik hesaplaması işlemine başlamadan önce, priminizi, hizmet tarihinizi ve işe başlama tarihinizi öğreniniz. Bildiğiniz gibi emekli olabilmeniz için belirlenmiş bir sigortalılık süreniz yani belli bir süre hizmet yılınızın olması gereklidir. Ayrıca emekli olabilmeniz için, belirlenmiş olan prim miktarını da ödemiş olmanız gerekmektedir. Bunlarla ilgili bilginizi edindikten sonra artık emeklilik hesaplamanızı yapabilirsiniz.

Bunun için ilk olarak http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Açılan sayfadan ‘4A Ne Zaman Emekli Olurum’ uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonra; ‘Doğum Tarihi’, ‘İşe Giriş Tarihi’, ‘İlk Tescil Tarihi’ ve, ‘Prim Günleri’ şeklinde düzenlenmiş başlıklara bu bilgilerinizi giriniz.

BAĞ-KUR (4B) Emeklilik Hesaplaması

BAĞ-KUR yani 4B kurumundan emekli olacak vatandaşların kullanımı için düzenlenmiş olan bu hizmetten emeklilik hesaplaması yapabilmek için;

Öncelikli işlem olarak http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Açılan sayfadan ‘4B Ne Zaman Emekli Olurum’ şeklinde düzenlenmiş başlığa tıklayınız.

Daha sonra açılan sayfada yer alan; ‘Emeklilik Türü’, ‘Cinsiyet’, ‘Doğum Tarihi’, ‘Maluliyet Derecesi’, ‘Maluliyetiniz Var Mı’, ‘Erken Yaşlanma Var Mı’, ‘Bakıma Muhtaç Malül Çocuk Var Mı’ şeklinde düzenlenmiş alanları doldurunuz.

Haberin Devamı

Son olarak ‘tamam’ seçeneğine tıklayınız.

Emekli Sandığı(4C) Emeklilik Hesaplaması

Emekli Sandığı yani 4C kurumundan emekli olacak vatandaşların kullanımı için düzenlenmiş olan bu hizmetten emeklilik hesaplaması yapabilmek için;

Öncelikle, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Devamında, ‘Doğum Tarihi’, ‘Cinsiyet’, ‘Hizmet Başlangıç Tarihi’ şeklinde düzenlenmiş alanları doldurunuz.

Yazarlar