GündemNarin neden öldürüldü? 4 büyük şüphe!

Narin neden öldürüldü? 4 büyük şüphe!

10.09.2024 - 07:24 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin boğazına düğümlenen Narin Güran cinayetinde her geçen dakika yeni bilgiler gün ışığına çıkıyor. 8 yaşındaki Narin'in neden öldürüldüğüyle ilgili ise 4 kritik iddia soruşturmanın temelini oluşturuyor. İşte o iddialar...

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden N.B. ifadesinde, tutuklanan amca Salim Güran'ın kendisinden, küçük çocuğun cansız bedenini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve dün Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor. Peki Narin neden öldürüldü? 

OTOPSİDE 91 ÖRNEK ALINDI

Narin Güran’ın ön otopsi raporu tutanağı paylaşıldı. Tutanakta, cesetteki çürüme nedeniyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda bulunulamayacağı, kesin ölüm sebebinin moleküler incelemeler, patolojik çalışmalar ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen numuneler üzerinde yapılacak incelemelerle belirlenebileceği ifade edildi. Tutanakta, Narin’in cenazesinin otopsi işlemleri için pazar günü saat 10.50’de Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na getirildiği ve otopsi işlemlerine başlandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

SOL BACAKTA KOPMA

Tutanakta, çuval içerisinde getirilen cesedin önce skopi işlemlerine tabi tutulduğu, sonra moleküler ve genetik incelemeye esas olacak biyolojik bulgu ve sürüntü örnekleri ile istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde detaylıca 91 adet örnek alındığı belirtildi. Çuvalda cesede ait olduğu değerlendirilen kaval kemiği bulunduğu vurgulandı. Cesette sol bacak diz kapağından itibaren kopma olduğu, bunun nedeninin ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderilen kemik parçalarında yapılacak incelemelerle çözülebileceği belirtildi. Tutanakta, “Adli Tıp uzmanlarının ilk izlenimlerinde cesette ciddi anlamda çürüme başlamış olduğundan somut beyanda bulunmanın mümkün olmayacağı, yapılan otopsi işleminde bu aşamada gözle görünür bir kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması, iç kanama bulgusu elde edilemediği, cesetteki çürüme nedeniyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda bulunulamayacağı” ifadeleri yer aldı. 

NARİN NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ? 

1 Küçük kız istismara mı uğradı? Tavşantepe köyünde konuşulan ama dile getirilmeyen en vahim iddia Narin’in istismara uğradığı ve bu nedenle öldürüldüğü iddiası. Otopsi raporunun açıklanmasıyla birlikte bu konu netliğe kavuşacak.

2 Sebebi arazi anlaşmazlığı mı? İddialara göre, amca Salim ile baba Arif Güran arasında 50 milyon TL değerindeki bir arazi yüzünden anlaşmazlık yaşanıyor. Cinayetin bu yüzden işlenmiş olabileceği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

3 Narin görülmemesi gereken bir şeyi mi gördü? Gözaltına alınan ağabeyin yasaklı madde içerken Narin’e yakalandığı iddia ediliyor. Bir diğer iddia ise ağabeyin bir köpeği istismar ederken Narin’e yakalandığı iddiası. Anne Yüksel Güran, bir televizyon programında bu konuyu anlatırken, yayın kesilmişti.

4 Hakim, sorguda Narin’in amcası Salim Güran’a “Narin senin kızın mıydı?” sorunu yöneltmişti. Bir televziyon programında Salim Güran ile Narin’in annesi Yüksel Güran arasındaki yakın ilişkisinden söz edildi. Bu iddia da araştırılan konuların arasında yer alıyor.