17.03.2016 - 23:06 | Son Güncellenme:
Teknoloji çağının getirisi olan internet sayesinde artık birçok ihtiyacımızı internet üzerinde karşılayıp, birçok işlemimizi internet üzerinden çok daha kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Örnek verecek olursak internet üzerinden alışveriş yapabiliyoruz, yemek siparişi verebiliyoruz, borç ödemeleri yapabiliyoruz ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz birçok uygulama yapabiliyoruz. Bu uygulamalardan en önemlileri devlet dairesi uygulamalarıdır. Çünkü devlet dairesi uygulamalarının internet üzerinden yapılması ile birlikte devlet kurum ve kuruluşlarında saatlerce sürebilen işlem kuyrukları olmadan sadece gitmemiz gereken saatte veya hiç bir yere gitmeden işlemlerimizi yapabilmemiz mümkündür. İnternet uygulamalarından ve devlet dairesi uygulamalarından daha sonra bahsedilen ancak büyük önem taşıyan bir uygulama da hastaneler için randevu sistemidir.
Bu sistem kullanılmaya başlandığından beri dağınık olan randevu alma şekilleri artık tek bir sıraya girmiştir. En önemlisi de randevu almak için hiçbir yere telefon etmeden veya herhangi bir yere gitmeden internet üzerinden oluşturulmuş olan bu uygulama ile randevu alınabilir olmasıdır. Bu sistemin ismi MHRS’dir.
MHRS yani açılımı ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi günümüzde bizler için yapılmış olan büyük kolaylıklardan sadece bir tanesidir. Sağlık sektörü alanında yapılmış olan en önemli kolaylıkların başında gelen MHRS sistemi sayesinde artık dağınık bir sistemle karşı karşıya gelmeyecek olmamızdır.
MHRS sisteminden sadece randevu alınma işlemi yapılmamaktadır. Geçmiş yıllardaki randevularınızı görebilir, en son ne zaman doktora gittiğinizi de öğrenebilirsiniz. Hatta bu sistem üzerinden randevu alırken; yaşadığınız ile göre hastane ve doktor seçimi yapabilirsiniz.
MHRS sisteminden randevu alabilmek için sistem üzerinde kayıtlı bir üyeliğinizin olması gerekmektedir. Eğer üyeliğiniz yoksa ya site içi üyelik seçeneğini ya da E-Devlet girişi ile randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Site içi üyelik alabilmek için MHRS sistemine giderek “Üye olun” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra açılacak olan sayfada kimlik bilgilerinizi doldurarak üye olma işleminizi tamamlayınız.
E-Devlet sistemi ile giriş yapabilmek için de bir E-Devlet hesabınızın olması gerekmektedir. Yani bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi size en yakın postane yani PTT şubelerinden kimliğiniz ile yapacağınız başvuru sonunda teslim alabilirsiniz. İşlem ücreti 2 TL olup ödediğiniz takdirde şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz.
E-Devler sistemi ile giriş yap seçeneğine tıkladığınızda karşınıza çıkacak olan kimlik doğrulama sayfasında bulunan ilgili alanlara T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazarak E-Devlet sistem girişinizi yapmanız gerekmektedir. Sistem girişinizi yaptıktan sonra MHRS sistemine yönlendirileceksiniz.
MHRS sistemine girişinizi tamamladıktan sonra randevu alabilmek için yapmanız gereken ilk işlem bulununduğunuz ili seçmenizdir. Daha sonra bulunduğunuz ilde ikamet ettiğiniz ilçeyi işaretleyip; çıkacak olan hastanelerden istediğiniz veya size yakın olan herhangi bir hastaneyi seçiniz. Hastanede tedavi olmak istediğiniz bölümü ve doktor seçiminizi yapınız. Daha sonra karşınıza sayfanın sağ tarafında uygun olan tarihler ve o tarihlerde uygun olan saatler çıkacaktır. Bu saatlerden size uygun olanı seçip “Randevu Al” seçeneğine tıklayarak randevunuzu alabilirsiniz. En son olarak da doğrulama alanında onayla seçeneğine tıkladığınızda randevunuz sisteme kaydedilecektir.
#kontrolok