Gündem Peş peşe orman yangını haberleri! Mücadele sürüyor

Peş peşe orman yangını haberleri! Mücadele sürüyor

03.07.2024 - 17:23 | Son Güncellenme:

Hava sıcaklıklarının artması ile beraber yangın haberleri de gelmeye başladı. İzmir’in Bornova ilçesinde çıkan orman yangınında alevlerin ulaştığı kırsal Beşyol ile Sarnıç mahalleleri boşaltıldı.

Hava sıcaklıklarının artması ile beraber yangın haberleri de gelmeye başladı. İzmir’in Bornova ilçesinde çıkan orman yangınında alevlerin ulaştığı kırsal Beşyol ile Sarnıç mahalleleri boşaltıldı.

Haberin Devamı
İZMİR-MANİSA YOLU TRAFİĞİ AÇILDI

İzmir'in Bornova ilçesinde bugün saat 13.30'da çıkan orman yangını nedeniyle ulaşıma kapanan Sabuncubeli Tüneli, saat 18.15 sıralarında ulaşıma açıldı.

EVLERİ YANAN VATANDAŞLAR YURTLARA YERLEŞTİRİLDİ

Bornova Belediyesi, orman yangınında evleri etkilenen vatandaşları öğrenci yurtlarına yerleştirilirken, yaralı olarak kurtarılan hayvanları ise Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde tedaviye aldı.

BAŞKAN EKŞİ: GECE DE OLSA NÖBETTE OLACAĞIZ

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de yangın bölgesine giderek söndürme çalışmalarını yerinde takip etti. Başkan Eşki, "Tek düşüncemiz can ve mal kaybı yaşanmadan yangının bir an önce söndürülmesi. Hepimiz bunun için mücadele ediyoruz. Tüm ekiplerimiz alanda. Evleri yangından etkilenen yurttaşlarımızı yurtlarımıza yerleştiriyoruz. Ambulanslarımız yangın bölgesinde” dedi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün hayvanların tahliyesi için canla başla çalıştığını söyleyen Eşki, “Yaralı olarak kurtarılan keçi, koyun gibi çiftlik hayvanları ile kümes hayvanlarını Can Dostları Yerleşkemizde tedaviye aldık. Yangının kısa sürede kontrol altına alınacağını düşünüyoruz ama soğutma çalışmaları bitene dek gece de olsa nöbette olacağız" diye konuştu.

ALEVLERİN TEHDİT ETTİĞİ EVDEKİ ÇİFT KURTARILDI

İzmir’in Bornova ilçesinde çıkan orman yangınında alevlerin kırsal Sarnıç Mahallesi’ndeki evlere ulaşmaması için Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı 20 ekip hat kurdu. Ekiplerin müdahalesiyle 11 ev yanmaktan kurtarıldı. Bu evlerden birinde oturan Mürvet İlgen (73) ve eşi de ekipler tarafından kurtarıldı. Mürvet İlgen, "Evimiz yanacaktı, ekipler gelerek kurtardı. Beni bile kurtardılar. Alevlerin arasından aldılar. Allah yardımcıları olsun" diye konuştu.

Haberin Devamı
SÖNDÜRME ÇALIŞMALIRA TOMA ARAÇLARI DA DESTEK VERDİ

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çıkan orman yangınına 3 uçak, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal aracı, 4 ilk müdahale aracı, 2 hizmet aracı, 2 dozerle müdahale sürüyor. Söndürme çalışmalarına Balıkesir itfaiyesi ekipleri ve emniyetten TOMA' araçları da destek verdi. söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

3 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Manisa'nın Soma ilçesi Darkale Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 3 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.

TSK'YA AİT HELİKOPTER DESTEK SAĞLIYOR

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 adet AS-532 tipi helikopter, İzmir'in Bornova ilçesinde devam eden yangın söndürme çalışmalarına havadan destek sağlıyor.

Haberin Devamı
KARA YOLU TEDBİR AMAÇLI KAPATILDI

İzmir'in Bornova ilçesinde ormanda çıkan yangına takviye ekipler sevk edildi. Alevlere şu an 6 uçak ve 9 helikopterle havadan, 25 arazöz, 8 su ikmal aracı, 4 dozer, 4 yer ekibiyle de karadan müdahale sürüyor. Yangın nedeniyle İzmir-Manisa kara yolu tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı.

 

2 MAHALLE BOŞALTILDI

İzmir’in Bornova ilçesinde çıkan orman yangınında alevlerin ulaştığı kırsal Beşyol ile Sarnıç mahalleleri boşaltıldı. İzmir Valisi Süleyman Elban, "Yangın çıktıktan kısa süre sonra Beşyol ile Sarnıç köylerine yayıldı, civarındaki orman da yanmaya başladı. Havadan ve karadan birçok ekip yangına müdahale ediyor. 15 hava aracı var daha fazla alamıyoruz çünkü alan dar. Jandarma tedbirlerini aldı. Her iki köyü de boşalttık. Beşyol'da 3, Sarnıç'ta ise 4 ev zarar gördü. Çok şükür yaralımız ve can kaybımız yok. Ekipler, genel anlamda da yangını tutmak üzereler" dedi.


Öte yandan orman ve AFAD ekipleri bölgedeki bazı kümes ve ağıllardaki hayvanları tahliye etti.

SABUNCUBELİ TÜNELLERİ TRAFİĞE KAPATILDI

Öte yandan, İzmir ve Manisa arasında ulaşımı sağlayan Sabuncubeli Tünelleri yoğun duman sebebi ile trafiğe kapatıldı. 

Haberin Devamı
BALIKESİR'DE ORMAN YANGINI

Balıkesir’in Kepsut ilçesi Karahaliller Mahallesi'ndeki arazide, saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler, yakındaki ormana da sıçradı. İhbar üzerine bölgeye uçak, helikopter ve arazözler sevk edildi. Yangının kontrol altına alınması amacıyla havadan ve karadan müdahale ediliyor.

 

 

 

 

 

 

 

.