GündemMahalle mahalle gezip bisikletleri tamir ediyor! "Bisbulans" 31 ilçede hizmete başladı

Mahalle mahalle gezip bisikletleri tamir ediyor! "Bisbulans" 31 ilçede hizmete başladı

20.08.2024 - 20:13 | Son Güncellenme:

Konya'da Büyükşehir Belediyesi "Bisbulans" adı verilen mobil bisiklet tamircisini 31 ilçede hizmete gönderiyor. Çocuklar ise çok memnun. İşte detaylar...

Mahalle mahalle gezip bisikletleri tamir ediyor Bisbulans 31 ilçede hizmete başladı

Konya Büyükşehir Belediyesinin "Bisbulans" adı verilen bisiklet tamir aracı, 31 ilçede hizmete başladı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı açıklamada, örnek bir uygulamayı daha hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bisbulans ile çocukların ve diğer kent sakinlerinin tamir ettiremedikleri bisikletlerin tekrar kullanılabilir hale getirildiğini anlatan Altay, "Bisiklet yolları, bisiklet tramvayı, bisiklet tamir istasyonlarından sonra yeni uygulamamız, bisiklet şehri Konya'mız ve bisikletine bakım yapılan çocuklarımız için çok değerli. Konya'mızda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalığı artırmak için çaba sarf ediyoruz. Bisiklet kullanımını ne kadar çok artırabilirsek hem şehrimize hem de ülkemize ekonomi, çevre ve sağlık gibi başlıklarda o kadar katkı sağlamış oluruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Mahalle mahalle gezip bisikletleri tamir ediyor Bisbulans 31 ilçede hizmete başladı

Tamir ihtiyacını karşılayacak şekilde gerekli malzemelerle donatılan Bisbulans aracı sayesinde bisikletlerin fren, vites, zincir, lastik, akort, jant gibi tamir ve bakımları, parça değişimleri gerçekleştiriliyor.

Mahalle mahalle gezip bisikletleri tamir ediyor Bisbulans 31 ilçede hizmete başladı

Aracın üzerinde bulunan güneş panelleri, hava kompresörünün enerji ihtiyacını karşılıyor. Sağ tarafındaki açılır kapanır tente sistemi de tamir esnasında gölgelik sağlıyor.

Yazarlar