GündemSON DAKİKA! Eğitime kar engeli! 12 Şubat Çarşamba günü okullar tatil edildi

SON DAKİKA! Eğitime kar engeli! 12 Şubat Çarşamba günü okullar tatil edildi

11.02.2025 - 19:41 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava dalgası devam ediyor. İstanbul dahil birçok il ve ilçede okullar tatil edildi. Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 12 Şubat Çarşamba günü de bu illerde eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı. Peki hangi illerde çarşamba günü okullar tatil? İşte il il yeni hava durumu raporları ve merak edilen detaylar...

SON DAKİKA Eğitime kar engeli 12 Şubat Çarşamba günü okullar tatil edildi
SAMSUN

Samsun'un Alaçam, Asarcık ve Ladik ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı, olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar nedeniyle Alaçam, Asarcık ve Ladik ilçelerinde 12 Şubat Çarşamba günü taşımalı bazı okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.

ÇORLU

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 12 Şubat Çarşamba günü okulların 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı. Ayrıca kamuda görev yapan hamile ve engelli personeller de idari izinli sayılacak.

Çorlu Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre ilçemizin de içerisinde olduğu bölgede beklenen kar yağışı nedeniyle İlçe Hıfzısıhha Kurulumuzca 12 Şubat 2025 Çarşamba günü ilçemiz okullarında eğitime bir gün ara verilmesi engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmaları kararlaştırılmıştır" denildi.

İSTANBUL

İstanbul Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul genelinde 12 Şubat Çarşamba günü tüm okullarda eğitim-öğretime ara verildiğini duyurdu.

İstanbul Valisi Davut Gül tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul genelinde etkisini sürdüren kar yağışı, soğuk havanın da etkisiyle yaşamı olumsuz yönde etkilemektedir. Meteorolojik verilere göre kar yağışı ve soğuk havanın şehir genelinde etkisini devam ettirmesi beklenmektedir. Bu nedenle 12 Şubat 2025 Çarşamba Günü İstanbul genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personelimiz de 12 Şubat 2025 Çarşamba günü idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da etkili olması beklenen kar nedeniyle 12 Şubat Çarşamba günü eğitime ara verilen ilçe sayısı 5'e yükseldi.

Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı'nın ardından Ergene ve Saray ilçelerinde de yarın tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Eğitime ara verilen tüm ilçelerde engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağı belirtildi.

11 ŞUBAT SALI İÇİN 9 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Başakşehir, Esenyurt, Beykoz, Avcılar , Arnavutköy , Sultangazi, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece ilçelerinde okullar tatil edildi. Tatil haberini alan çocuklar okul bahçesinde kar topu oynadı.

İstanbul Valiliğinin açıklamasında "İstanbul’un kuzey ilçelerinde etkili olan kar yağışı, şehrin güneyinde ve merkez ilçelerinde etkili olmamaktadır. Bu nedenle şehir genelinde eğitime ara verilmesi sözkonusu değildir. " ifadeleri kullanıldı.

Kar yağışının etkili olduğu ilçelerimizdeki okullarda eğitime ara verilmesine ilişkin, İlçe Umumu Hıfsa Kurulları yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda Başakşehir, Esenyurt, Beykoz, Avcılar Arnavutköy, Sultangazi, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Küçükçekmece ilçelerimizde İlçe Umumu Hıfsa Kurulu kararıyla eğitime 1 gün süreyle (11.02.2025 Salı Günü) ara verilmiştir" cümleleri yer aldı.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Tekirdağ, Kırklareli, Kütahya, Giresun, Erzurum, Muş, Bitlis ve Karaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Akdeniz kıyıları, Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Yağışların, İstanbul’un kuzeybatısı, Kırklareli’nin doğusu ve Tekirdağ’ın kuzeydoğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ile Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgârın, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı
UYARILAR

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI : Yağışların, İstanbul’un kuzeybatısı, Kırklareli’nin doğusu ve Tekirdağ’ın kuzeydoğusunda yerel olarak kuvvetli (5-15 cm) kar yağışı beklendiğinden buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgârın, Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ İLE BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Çok bulutlu, bölgenin doğu kesimleri ile Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İstanbul’un kuzeybatısı, Kırklareli’nin doğusu ve Tekirdağ’ın kuzeydoğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin batısında kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE -2°C, 6°C
Çok bulutlu, doğu ilçeleri karlakarışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

EDİRNE -3°C, 7°C
Çok bulutlu

İSTANBUL 0°C, 5°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzeybatısı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SAKARYA -1°C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

EGE

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerin çok bulutlu, öğle saatlerinde Kütahya çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, kıyı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR -6°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ -2°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 3°C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA -2°C, 7°C
Parçalı ve az bulutlu

Haberin Devamı
AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmurlu, iç kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 7°C, 14°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ANTALYA 5°C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

HATAY 5°C, 11°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

MERSİN 8°C, 15°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Karaman çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

ANKARA -2°C, 4°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı ve hafif kar yağışlı

ESKİŞEHİR -6°C, 3°C
Çok bulutlu

KONYA -5°C, 3°C
Çok bulutlu

SİVAS -7°C, 2°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU -4°C, 2°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

DÜZCE -1°C, 7°C
Çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı

KASTAMONU -1°C, 4°C
Çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı

ZONGULDAK 1°C, 6°C
Çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı

Haberin Devamı
ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA 0°C, 5°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

ARTVİN -3°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN 3°C, 8°C
Çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmurlu, iç ve ve yüksek kesimleri kar yağışlı

TRABZON 5°C, 10°C
Çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölgenin batısı ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Bölgenin doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -13°C, -2°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

KARS -18°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA -1°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

VAN -7°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR -1°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

GAZİANTEP 1°C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

MARDİN 0°C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ŞANLIURFA 2°C, 11°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

Haberin Devamı
DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kar ve karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5, batısı akşam saatlerine kadar 4 ila 6 yer yer 7; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Batı Karadeniz'in batısı 2,0 ila 3,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, ilk saatlerde yer yer 6, bugün akşam saatlerinde 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, ilk saatlerde 2,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Ege aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, akşam saatlerinden sonra 3 ila 5; Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, güneyi kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m yer yer 3,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan, akşam saatlerine kadar doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5, akşam saatlerinden itibaren Antalya Körfezi 5 ila 7; Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, Hatay'ın güney kıyı kesimleri sabah saatlerinde 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m yer yer 3,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ
ava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75; Görüş: İyi.