14.04.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:
Saldırı nedeniyle çok sayıda hasta ve yaralı Filistinli hastanenin dışında sokaklarda yattığı belirtilirken, dışarıya taşınan hasta ve yaralılar arasında durumu kritik olan onlarca kişi bulunduğu ifade ediliyor. Saldırı sonucu ölen ya da yaralanan Filistinlilerin sayısına ilişkin henüz bilgi paylaşılmadı. El-Ehli Baptist Hastanesi, Gazze kentinde tam kapasiteyle hizmet veren tek hastane olarak biliniyor.
‘KORKUNÇ BİR SUÇ’
Bu arada İsrail ordusu, Gazze kentinde tam kapasiteyle hizmet veren tek hastane olan El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombaladığını itiraf etti. Ordudan yapılan açıklamada, hava saldırısıyla hedef alınan El-Ehli Baptist Hastanesi’nin içinde Hamas’a ait bir “komuta ve kontrol merkezi” bulunduğunu öne sürüldü.
Gazze’deki hükümet, İsrail’in El-Ehli Baptist Hastanesi’ne saldırısını kınadı. Hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail’in hastaneyi bombalayarak korkunç bir suç işlediği kaydedildi. Saldırının, Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren en eski ve en önemli sağlık kuruluşlarından birini hedef aldığı bildirilen açıklamada, hastanenin Gazze kenti ve Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki kentlerde yaşayan 1 milyondan fazla kişiye sağlık hizmeti sunduğu hatırlatıldı.
Gazze Sağlık Bakanlığı da uluslararası uluslararası kurum ve kuruluşlara çağrıda bulundu, “Uluslararası kurumlar ve ilgili taraflardan uluslararası hukuk ve anlaşmalar çerçevesinde Gazze’deki sağlık sektörünü korumalarını talep ediyoruz. Gazze’deki sağlık sisteminin korunması için acil müdahale çağrısında bulunuyoruz” dedi.