Gündem Son dakika... Bursa'da korkutan yangın! Bakan Yumaklı: Yangın kontrol altına alındı

Son dakika... Bursa'da korkutan yangın! Bakan Yumaklı: Yangın kontrol altına alındı

29.06.2024 - 14:21 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bursa'daki orman yangınının kontrol altına alındığını belirtti ve Menderes ve Çeşme'deki yangınlarla ilgili gözaltıların olduğunu, Çeşmede'ki yangının sigara izmaritinden çıktığının belirlendiğini duyurdu. Yangın nedeniyle yurtların boşaltıldığı öğrenildi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Bursa'daki orman yangınının kontrol altına alındığını belirtti. Bakan Yumaklı "Ekiplerimizin havadan ve karadan yoğun çalışması sonucu KONTROL ALTINA alınan Nilüfer ilçesindeki yangında soğutma çalışmalarımız devam etmektedir. Yeşil Bursa'mıza ve tüm Bursalı vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

ATLAR TAHLİYE EDİLDİ

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı Mahallesi'nde makilik alanda çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Yangında birçok hayvan telef olurken, çiftlikteki atların kurtarılma görüntüsü anbean kameralara yansıdı.



Yangın, Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi'nde makilik alanda çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangın rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Çiftliğe sıçrayan yangında küçükbaş hayvanlar telef oldu.

Yangın kısmen kontrol altında

Yangının kısmen kontrol altında tutulduğunu belirten Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 4 uçak, 4 helikopter havadan müdahalesini sürdürülürken, soğutma çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.

Öte yandan, yangın nedeniyle birçok hayvan telef olurken, alevlerin tehdit ettiği Uludağ Üniversitenin Veteriner Fakültesinde bulunan binicilik atları kontrollü şekilde kurtarıldı. O anlar kameraya yansırken, söndürme çalışmaları devam ediyor.

"YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA"

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Uludağ Üniversitesi kampüsündeki ormanlık alanda çıkan yangının kısmen kontrol altında olduğunu açıkladı.


Uludağ Üniversitesi kampüsündeki ormanlık alanda saat 14.30 sıralarında çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da yangının ilk dakikalarından beri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor. Vali Demirtaş, sahada 150 aracın bine yakın personelle havadan ve karadan çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, "4 uçak, 4 helikopter havadan müdahalesini sürdürüyor. Soğutma çalışmalarına devam edeceğiz. Şu an yangın ilerlemesi durduruldu. Kontrol altına alınması için çalışmalarımız devam ediyor. Şu an yangınla ilgili tehlikeyi geride bıraktık diyebiliriz. Yani şu an kısmen kontrol altına aldık diyebiliriz. Soğutma çalışmalarını da bitirdikten sonra daha da rahatlayacağız diye düşünüyorum” dedi.

“Yangının büyümesinin sebebi rüzgar”

Yangının bu kadar büyümesinde en önemli unsurun rüzgar olduğunu söyleyen Vali Demirtaş, “Personelimiz ekipmanları ve araçlarıyla zaten gerekeni yapıyorlar. Ama rüzgarın şiddetli olması işleri zorlaştırdı. Yangının ilerlemesine rüzgar sebep oldu. Ama çok şükür arkadaşlarımız çok gayretli. Bir taraftan Orman Bakanımız hem İçişleri Bakanımız bu yangınla ilgili her safhasını takip ettiler. Her 10-15 dakikada bir onlara bilgi verdik. Bugün sabaha kadar soğutma çalışmalarımız devam edecek. Hem karadan hem de havadan. Gece karanlık çökene kadar bu havadan çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

“Hastane için risk söz konusu değil”

Yangının çıkış sebebini ve ne kadarlık hektarın etkili olduğunun inceleme çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Demirtaş, "Bununla ilgili incelememiz ve araştırmamız devam ediyor. Arkadaşlarımız bir sonuca varırlarsa kamuoyuyla paylaşacağız. Araştırma hastanesi veya kampüs için herhangi bir risk söz konusu değil. Araştırma hastanesiyle ilgili de bir sıkıntı kalmadı. Sadece tedbiren yurtlardaki arkadaşlarımızı boşaltmıştık. Onları diğer yurtlarımıza gönderdik. Diğer yurtlarımız da onlara yer ayarlandı. Hem kız öğrencilerimiz için hem de erkek öğrencileri için şu an onunla da ilgili ciddi bir sıkıntımız kalmadı. Bugün öğrenciler, gençler orada kalacaklar. Yarın inşallah bir sıkıntı kalmazsa öğrencilerimizi tekrar yurtlarına alacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN PAYLAŞIM

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan paylaşımda, Muğla- Marmaris ve Antalya'da meydana gelen yangınların kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının ise devam ettiği belirtildi.

KAMPÜSTEKİ YANGIN HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bursa Uludağ Üniversitesi kampüsündeki ormanlık alanda çıkan yangın havadan görüntülendi. Yangının ilk dakikalarındaki ısı haritasının görüntüsü yangının boyutlarını gözler önüne sererken, Veterinerlik Fakültesi'ndeki hayvanların da tahliyesi tamamlandı. Muhtemel bir durumda Tıp Fakültesi Hastanesi için de acil durum planları devreye sokuldu.

 

ANTALYA YANGINI KONTROL ALTINDA

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Lara bölgesindeki plaja yakın ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına 2 helikopter, çok sayıda arazöz, su ikmal aracı, dozer, itfaiye ve orman ekipleriyle müdahalede bulunuldu.

Yangın bölgesinde birçok kişi de yangının yayılmasına engel olmak için ekiplere destek verdi. Bazı kişiler hortum ve su bidonları ile yangına müdahale etmeye çalıştı. Yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

Yangında, 30 hektar alan ve ekili bir sera zarar gördü. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı
"VATANDAŞLARIMIZI DİKKATLİ OLMAYA DAVET EDİYORUM"

Bursa Valisi Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise söndürme çalışmasının orman teşkilatı, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların destekleriyle sürdüğünü belirtti.

Orman yangınlarına karşı vatandaşların duyarlı olmalarının önemini vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Valiliğimizce yasaklanan ormanlık alanlara girmemeleri, kesinlikle anız yakmamaları, bağ, bahçe ve sera temizlik işlerinde ateş kullanımından kaçınmaları, yol kenarlarına yangına neden olabilecek çöp, sigara izmariti vb. maddeleri bırakmamaları, uyarılara dikkat etmeleri ve görülen olumsuzlukları 112 Acil Çağrı Merkezi'ne iletmeleri konusunda vatandaşlarımızı duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyorum."

MARMARİS YANGINI KISMEN KONTROL ALTINDA

Muğla'nın Marmaris ilçesi Gölge Koyu'nda çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sonucu büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Şiddetli rüzgarın olduğu bölgede, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 9 helikopter ve 4 uçak da alevlerle mücadeleye sortileri ile havadan destek verirken, yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor.

YURTLAR BOŞALTILDI

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, gazetecilere, üniversite içinde bir yaşam alanı olduğu için ekiplerin çok hızlı hareket etmeye çalıştıklarını söyledi.

Yangına 2 helikopter ve 1 uçakla havadan müdahalenin de devam ettiğini bildiren Demirtaş, "Gelmekte olan 4 helikopterimiz var. Onlarla acil bir şekilde inşallah kısmet olursa müdahale edersek ben yangını kontrol altına alabileceğimizi düşünüyorum. Eski hızında değil ama yine tabii bu rüzgarın nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya bırakacağını da tahmin edemiyoruz. Onun için hızlı bir şekilde bizim bu yangını kontrol altına almamız lazım." diye konuştu.

BUÜ Tıp Fakültesi Hastanesi için herhangi bir tehlikenin bulunmadığını anlatan Demirtaş, "Hastaneyle ilgili tüm tedbirlerimizi aldık. Ancak yurtlarımız şu an tamamen boşaltıldı." dedi.

Haberin Devamı
UMKE'NİN 18 SAATLİK MÜCADELESİ YARALILARA MERHEM OLDU

İzmir'de başlayıp Aydın'a sıçrayan orman yangınındaki kurtarma çalışmalarına ilk saatten itibaren destek veren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE), gerçekleştirdikleri 18 saatlik mücadelede yaralılara merhem oldu.

İzmir'in Selçuk ilçesi Pamucak mevkiindeki ormanlık alanda başlayarak Aydın'ın Kuşadası ilçesine sıçrayan orman yangını, yaklaşık 18 saatlik yoğun çalışmanın ardından kontrol altına alınırken, yangının ilk anlarından itibaren olay yerine giden UMKE ekipleri de çalışmalara destek verdi. Alevlerin yerleşim yerlerini tehdit etmesi sonucu gerçekleştirilen tahliye ve kurtarma çalışmalarına 10 ambulans, 2 UMKE Timi, 1 Acil Müdahale Aracı, 1 UMKE Lojistik Aracı ve 41 sağlık personeli ile destek veren UMKE ekipleri, vatandaşların sağlığı için yoğun çaba sarf etti. Ayrıca yangın bölgelerinde oluşturulan 5 Tıbbi Uç Nokta (TUN) alanlarında yaralıların da ilk müdahalelerini yapan ekipler, yangından etkilenen vatandaşların Kuşadası Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesini sağladı. Gerçekleştirdikleri yoğun çalışma sonucu takdir toplayan UMKE ekipleri, yaralılara da merhem oldu.

ÇEŞME YANGININDA BİR KİŞİ TUTUKLANDI

İzmir'in Çeşme ilçesinde dün makilik alanda sigara izmariti nedeniyle çıkan yangının başlama anı, çevredeki güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Germiyan Mahallesi'nde dün makilik alanda yangın çıkmasıyla ilgili çalışma yürüten İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceledi.

İncelemelerde yangının çıkış anının alana yakın bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildiği belirlendi.

Görüntülerde alana izmarit attığı öne sürülen bir kişinin koşarak uzaklaşması, sonra iki kişinin tekrar makilik alana doğru koşması ve alevlerin yükselmesi yer alıyor.

Jandarma ekipleri, izmariti attığı iddiasıyla O.İ'yi gözaltına aldı.

Şüpheli O.İ, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

3 YERDE YANGINLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Yurdun çeşitli bölgelerinde çıkan orman yangınlarına müdahaleler devam ediyor. Bursa, Antalya ve Muğla'daki yangınlarla mücadele sürüyor.

Haberin Devamı
43 İLDE ORMANA GİRİŞ YASAKLANDI

Orman yangınları bakımından yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması öngörüldüğü için Marmara'da 9, Ege'de 7, Akdeniz'de 9, İç Anadolu'da 9, Karadeniz'de 6, Güneydoğu Anadolu’da 2, Doğu Anadolu’da 1 ildeki ormanlara farklı tarihlerde giriş yapılamayacak.


ALEVLERİN ARASINDA KALMAKTAN SON ANDA KURTULDULAR

Bursa'da Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) kampüsünün de içinde olduğu ormana sıçrayan anız yangınına karadan 150 personel, havadan da 4 helikopterle müdahale sürerken, bölgeye iş makineleri ile TOMA'lar da sevk edildi. Çam ve meşe ağaçlarının olduğu ormanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kontrol altına alınamazken, alevlere müdahale eden Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile yangını görüntüleyen gazeteciler, hızla ilerleyen alevlerin arasında kalmaktan son anda kurtuldu. Yaşanan panik anları, cep telefonu kamerasına yansıdı.

 

BURSA'DA MAKİLİK ALANDA YANGIN


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Uludağ Üniversitesi kampüsünde devam eden yangınla ilgili olarak, “Yurtların boşaltılması söz konusu, talimatlar da verildi. Yurtlar boşaltılacak, tedbirlerimizi alıyoruz. Başta insan olmak üzere hiçbir canlıya zarar gelmemesini arzu ediyoruz” dedi. Öte yandan, ısıya duyarlı kamera ile havadan çekilen görüntülerde yangının boyutu gözler önüne serildi.

>>> HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı
TAZI KANYONU YAKINLARINDAKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Antalya'nın Manavgat ilçesi Köprülü Kanyon Milli Parkı'nda bulunan Tazı Kanyonu yakınlarında, saat 14.00 sıralarında orman yangını çıktı.

Dumanı görenlerin haber vermesiyle bölgeye ekipler yönlendirildi. Karadan ve havadan yapılan müdahaleyle yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında yaklaşık 1 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü. (Mehmet ÇELİKTEN/DHA)

ANTALYA'DA YANGIN

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Lara Kundu turizm beldesindeki ormanda saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazözler ve hava araçları gönderildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler yangına müdahale etti. Yerleşim yerlerine yakın olan yangını söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek verdi. (Adem AKALAN/ANTALYA, DHA)

BİR YANGIN HABERİ DE MERSİN'DEN

Toros Mahallesi Değirmenbaşı mevkisinde, otluk ve ağaçlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında yaklaşık 10 dönümlük alan zarar gördü.

KARAMAN'DAKİ YANGINDAN GERİYE BU GÖRÜNTÜ KALDI

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Ardıçkaya ve Yaylacık mevkilerinde dün saat 09.30 sıralarında çalılıkta belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Alevler rüzgarın da etkisiyle ormana sıçradı. Bölgeye Ermenek Orman İşletme ve Ermenek Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi, havadan helikopter ve uçakla destek sağlandı. Orman yangınını kontrol altına almak için 3 helikopter, 1 uçak, 1 dozer, 1 ekskavatör, 14 arazöz 6 su tankeri ve İnsansız Hava Aracı (İHA) ile müdahale edildi. Rüzgarın bölgede etkisini yitirmesiyle alevler gece yarısı sıralarında kontrol altına alındı. (Ali Rıza ETCİ/DHA)

SURİYE SINIRINDA ANIZ YANGINI

Yangın, öğle saatlerinde Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Suriye’nin Kamışlı kenti arasındaki mayınlı sınır bölgesinde bilinmeyen bir nedenle çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyerek anız tarlasına sıçrayan yangın, ihbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle sondaj aracına sıçramadan söndürüldü. (Ahmet AKKUŞ/DHA)

CNN TÜRK YANAN ORMANI HAVADAN ÇEKTİ

ATILAN SİGARA İZMARİTİ BÖYLE YANGIN ÇIKARDI

Çeşme'de Germiyan Mahallesi'nde 50 hektar alanı küle çeviren yangının başlama anları kameralara yansıdı.
Görüntülerde bir kişinin sigara izmaritini otluk alana attığı ve yangının başladığı görülüyor. İzmariti atan kişi yangını kendi imkanlarıyla söndürmek istese de, alevler bir anda kuvvetli rüzgarında etkisiyle yayılıyor. Tüm bu anlar saniye saniye kameralara yansıyor.

MUĞLA'DADAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangınına, 6 uçak, 7 helikopter ile havadan, 34 araç ve 175 personel ile karadan müdahale edildi. Saat 12.30'da başlayan yangın, 1,5 saatte kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre 2 hektar alan zarar görürken, Milas Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

İZMİR İÇİN KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi İzmir genelinde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fIrtına uyarısı yaptı.

Açıklamada, İzmir il genelinde bugün ve yarın (Pazartesi) İzmir il genelinde rüzgarın kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli (50-70 km/s) ve kısa süreli fırtına (80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiği bildirildi. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın yarın saat 18.00 itibariye etkisini kaybetmesi beklendiği kaydedildi. Açıklamada, fırtınayla ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

MUĞLA'DA YANGIN ÇIKTI

 

Milas'ın Gürçamlar Mahallesi'nde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanda, saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları fark eden çevredekiler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. (Cavit AKGÜN/MUĞLA, DHA)

GAZİANTEP'TE MEŞELİK YANGINI

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Çerçili Mahallesi kırsalında, Tepe Obası mevkiindeki meşelik alanda yangın çıktı.

Çıkış nedeni henüz bilinmeyen ve rüzgârın etkisiyle yayılan yangına ihbar üzerine çok sayıda ekip sevk edildi. Jandarmanın çevre güvenliği aldığı alanda etkili olan yangın, ekiplerin müdahalesi ile kısa sürede döndürüldü. 5 dönümdeki meşelik ve ağaçlarının zarar gördüğü yangının çıkış nedeni araştırılıyor. (Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

İZMİR'DE YENİ YANGIN

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Meryemana yakınında Dr. Sabri Yayla Bulvarı üzerinde yol kenarında, saat 11.30 sıralarında otların tutuşması sonucu yangın çıktı.

Dün akşam Selçuk'ta başlayıp komşu ilçe Kuşadası'na kadar ulaşan yangın nedeniyle korkulu anlar yaşayan bölge halkı, alevleri görünce hemen araçlarına yol kenarına çekip, ilk müdahaleyi yaptı.

Çevredekiler araçlarındaki yangın söndürme tüpleri ile alevlere müdahalede bulundu. Yanlarındaki içme sularını da alevlere dökerek, alevlerin büyümemesi için yoğun mücadele verdi. Bu sırada dünkü yangın nedeniyle bölgede bulunan belediye ekiplerine ait 3 su tankeri alevlere müdahale ederek daha fazla büyümeden ve ormana sıçramadan 15 dakikada söndürüldü. (Kadir ÖZEN-Tekin GÜRBULAK/İZMİR,DHA)

BALIKESİR'DEKİ YANGIN 13 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Balıkesir’in Susurluk ilçesi Sülücek Mahallesi mevkisindeki ormanda dün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Fıstık çamlarıyla kaplı ormanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek buğday tarlalarına da sıçradı.

Yangına ilk olarak Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 helikopter, 6 arazöz, 1 su ikmal ve ilk müdahale aracı, dozer ve 90 personel ile müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Susurluk Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü, BASKİ ve İtfaiye Grup Amirliği’nin yanı sıra ilçe belediyelerinin park ve bahçeler sulama araçları da destek verdi.

30 haneli 80 nüfuslu Sülücek Mahallesi’ndeki yerleşim yerine doğru ilerleyen alevler, 13 saat sonra saat 05.00 sıralarında kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, Sülücek Mahallesi Muhtarı Recep Aydın, DHA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada büyük bir faciadan dönüldüğünü belirterek, “Alevler mahallemizdeki evlerin arasından geçip gitti. Allah’a şükür insanlarımıza ve hayvanlarımıza zarar vermedi. Ama buğday tarlalarımız da yandı. Yaklaşık 500 dönümlük alan küle döndü” dedi.

YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 'Selçuk, Menderes ve Susurluk'ta yangınla mücadelemiz olduğunu söylemiştik. An itibarıyla 3 yangınımız da kontrol altına alındı.' dedi.

Can kaybı ve yaralanan vatandaşın olmadığını da belirten Bakan Yumaklı, Menderes ve Çeşme'deki yangınlarla ilgili gözaltıların olduğunu, Çeşmede'ki yangının sigara izmaritinden çıktığının belirlendiğini duyurdu.

Önümüzdeki hafta bölgede şiddetli rüzgarın beklendiğini söyleyen Bakan Yumaklı dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Yumaklı, şu anda aktif bir yangının olmadığını da söylerek, 'Küçük bir ateşin bile çok ağır sonuçları olabilir, dikkat edelim' dedi.

>>> HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYINIZ

AFYONKARAHİSAR'DA YANGIN

Afyonkarahisar kent merkezindeki Hıdırlık mesire alanında yangın çıktı.

İtfaiye ekipleri ulaşılması zor alandaki yangın bölgesine kısa sürede ulaşarak alevlere müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen ot yangını geniş bir alana yayıldı. Yangında bazı ağaçlar zarar görürken, itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti. Yangın ekiplerin hızlı müdahalesi ile yaklaşık 1 saat içerisinde kontrol altına alınarak söndürüldü. (Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, DHA)

SELÇUK VE MENDERES'TE SON DURUM

İzmir'de başlayan yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sıçramıştı. Selçuk'ta 350, Menderes'te 150 hektar kül oldu.

Yanan evin olmadığını ve yaralanan vatandaşın olmadığını bildiren Bakan Yumaklı, 'Tehdit aldında yerleşim yeri yok' dedi.

Yangın kısmen devam ederken soğutma çalışmaları da sürüyor.

ANTALYA'DA ÇIKAN ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ


Bilginler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin 8 arazöz, 2 ilk müdahale aracı ve 3 su tankeriyle ile müdahale ettiği alevler, büyümeden söndürüldü.

Yangında 5 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI

Selçuk-Kuşadası kara yolu kenarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, gece boyunca ekiplerin müdahalesi karadan devam etti.

Dün akşam havanın kararmasıyla ara verilen havadan müdahale, günün ilk ışıklarıyla helikopter ve uçaklarla yeniden başladı.

Yangını söndürmek için gece boyunca 3 gece görüşlü helikopter söndürme çalışmalarında görev aldı.

Menderes ilçesinde Karacadağ mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangına da sabah havanın aydınlanmasıyla havadan müdahale yeniden başlatıldı.

7 SAATTE KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde tarım arazisinde başlayıp ormana sıçrayan yangın 7 saatte kısmen kontrol altına alındı. Ekipler bölgede söndürme ve soğutma çalışmalarına devam ediyor. Öte yandan, Ezine ilçesinde, Üvecik, Yeniköy ve Mahmudiye köyleri arasında Batak Ovası'na hakim bir konumda bulunan 18'inci yüzyılın ortalarında yaptırılan Cezayirli Hasan Paşa Köşkü, yangından son anda kurtuldu. Köşkün yakınına gelen alevler, ekiplerin müdahalesi sonucu söndürüldü.

BAKAN YUMAKLI: GÖZALTILAR VAR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Selçuk ilçesindeki yangın kriz merkezinde gazetecilere açıklama yaptı. Yumaklı, açıklamada, İzmir'in Menderes ve Selçuk ilçelerinde çıkan orman yangınlarında yaklaşık 500 hektar alanın etkilendiğini aktardı.Bakan Yumaklı, "Halihazırda soruşturmalar devam ediyor. Bir tanesi hariç. İzmir Menderes'teki yangın maalesef ki bir hobi bahçesinden çıktı. Şu anda ilgili kişiler gözaltında." dedi.

timeline

Canlı Anlatım Özeti