GündemKurultay bitti, şimdi gündem program ve seçim

Kurultay bitti, şimdi gündem program ve seçim

09.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP, dün İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nda parti programına yönelik çalışmalarla kurultayı tamamladı.

Kurultay bitti, şimdi gündem program ve seçim

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Programın giriş taslağı yazılmaya başlandı. Yuvarlak masa çalışmalarıyla programın iskeleti çıkarıldı. Program kurultayının da bir yıl içerisinde yapılması öngörülüyor. Kurultayla birlikte CHP, seçim kampanyasını da başlattı. Kurultaydan sonra hedefin iktidar olduğunu anlatan filmler yayımlanacak, afişler hazırlanacak. Partili kurmaylar da bundan sonra içe dönük değil, iktidar hedefiyle dışa dönük bir tartışma yapılacağını ifade ediyor. Alanlara inecek ve mahalle mahalle dolaşacak olan CHP’liler, “Her derdin var bir çaresi, onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi” mesajını verecek. CHP yürüteceği kampanyayla sorunlara ilişkin çözüm önerilerini dile getirecek. Ekonomi kurmayları il il dolaşacak, partinin ekonomi politikasını anlatacak.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ilk MYK toplantısında kurmaylarına ve kapalı grup toplantısında da milletvekillerine yol haritasına ilişkin bilgi vermesi bekleniyor.

Tüm örgüt kenetlendi

Tüzük kurultayının şifrelerini partili kurmaylar, “Kurultay delegeleri açık destek verdi. 5 Kasım kurultayında Özgür Özel’e karşı Kemal Bey’i destekleyen il başkanları, kurultay delegeleri tüzüğü desteklediler” sözleriyle özetledi. Tüzük değişikliklerine ilişkin de, “CHP tarihinin en iyi tüzüğü diyebiliriz. Örgütün kendi tüzüğü olduğu için sahiplendi” yorumu yapıldı.