Gündem2020 Kurban Bayramı ne zaman, hangi güne denk geliyor? Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?

2020 Kurban Bayramı ne zaman, hangi güne denk geliyor? Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?

28.07.2020 - 14:14 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı için geri sayım başladı, İslam alemi bayramı dört gözle bekliyor. Hala bayramın ilk günü konusunda tereddüde düşenler 'Kurban Bayramı ne zaman?' sorusunu yöneltmeye devam ederken dünkü Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası bayramda yasak olup olmadığı öğrenilmeye çalışılıyor.

2020 Kurban Bayramı ne zaman, hangi güne denk geliyor Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı

Milyonlarca Müslüman kurban ibadetini yerine getirmek için sabırsızlanıyor. Paylaşmanın önemini vurgulayan Kurban Bayramı'nı iple çekenler ve tarih konusunda yanılgıya düşenler 'Kurban Bayramı ne zaman, hangi güne denk geliyor?' sorusunu yöneltiyor. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2020 Kurban Bayramı'nın ilk günü 31 Temmuz Cuma gününe denk gelirken son günü ise 3 Ağustos..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KURBAN BAYRAMI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Erdoğan, Müslümanların ve Türk milletinin cuma günü vasıl olacak Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Bu mübarek günler vesilesiyle Türk milletinin, Müslümanların ve tüm insanlığı feraha kavuşmasını Allah'tan dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı için tüm kurumların hazırlıklarını tamamladığını belirtti.

Ülkede kesilecek büyük ve küçükbaş kurbanlıkların tamamının yerli üretim olduğunu ifade eden Erdoğan, gerek kurbanlıkların kontrolü, gerek kesim yerleri, gerek kesim sonrası temizlik hususunda gereken tedbirlerin ağırlıklı olarak yerel yönetimler vasıtasıyla alındığını söyledi.

Haberin Devamı

Kurban kesim yerlerinde yoğunluk oluşmaması için bayramın 2'nci ve 3'üncü günlerinin de değerlendirilmesini tavsiye eden Recep Tayyip Erdoğan, bayram için yolculuğa çıkacak tüm vatandaşlardan dikkatli olmalarını ve kurallara riayet etmelerini özellikle istedi.

Kovid-19 salgınının devam ettiği şu günlerde gerek kurban keserken, gerek bayramlaşırken "TAMAM" diye ifade ettikleri "temizlik, maske ve mesafe" kurallarından asla taviz verilmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sıkıntılı ve zahmetli olduğunu bildiğimiz bu kuralları kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı için harfiyen uygulayalım. İnşallah çoğu gitti azı kaldı. Salgın dönemini geride bıraktığımızda inşallah yaptığımız fedakarlıkların karşılığını ziyadesiyle alacağımız güzel günler bizi bekliyor. Milletimizin salgın dönemindeki istihdam kaybını önlemek ve sosyal destek ihtiyacını karşılamak için çeşitli kalemlerde 26,5 milyar liralık karşılıksız nakit ödeme yaptık. İnşallah bundan sonra da 83 milyon vatandaşımızın her birinin yanında yer almayı sürdüreceğiz."

Yazarlar