GündemKomandolar Kandil'e doğru adım adım ilerliyor! 16 hedef vuruldu

Komandolar Kandil'e doğru adım adım ilerliyor! 16 hedef vuruldu

07.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri; Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya karşı başlattığı hava destekli sınır ötesi operasyonda, Mehmetçik Kandil’e adım adım ilerliyor.

Komandolar Kandile doğru adım adım ilerliyor 16 hedef vuruldu

Hakkâri’deki 3. Piyade Tümen Komutanlığı komutasında yürütülen operasyon Irak’ın kuzeyindeki Hakurk ve Kani Rash bölgelerine kadar uzanıyor. Sınırın ötesinde devam eden operasyonla hudut güvenliğinin sağlanması, terör örgütü PKK’nın söz konusu bölgelerdeki barınma alanlarının imha edilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

TSK tarafından harekâta geçen yıl Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak’ın adı verildi. Operasyon kapsamında güvenlik güçleri ortalama 20 kilometrelik derinliğe sahip bir alanda etkili olmaya başladı.

HAVA DESTEĞİ SAĞLANIYOR

Operasyona Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı unsurlar da katılıyor. Belirlenen hedefler savaş uçaklarıyla bombalanırken keşif ve gözetleme görevlerinde insansız hava araçları da görev alıyor. Operasyon sırasında zaman zaman Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) da teröristlere ait hedefleri vuruyor. Harekatın başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 130’u geçti.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün yapılan bilgilendirmeye göre Hakurk, Gara, Metina, Zap, Kandil ve Avaşin Basyan bölgelerine önceki gün düzenlenen hava harekatında da 16 hedef imha edildi. Harekatta silahlı altı terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

'27 KİLOMETREDE BİR HAT KURUYORUZ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV’de katıldığı programda Kandil’e yönelik operasyonla ilgili “Bilinmesi lazım ki ilk hat iyi örülmüştür, 25-26 kilometrede o hat iyi örülmüştür. Bu bizim için zor bir mesele değildir, tamamen bir zamanlama meselesidir. Bir siyasal ve sosyolojik etkisi de vardır Kandil’in” dedi.

Kandil’e yönelik olası operasyonu “büyük operasyon” olarak yorumlayan Soylu, “Seçimle, seçim öncesiyle ve seçim sonrasıyla alakalı değildir. Örneğin; Zeytin Dalı da büyük bir operasyondur.

Kandil Operasyonu da büyük bir operasyondur” ifadesini kullandı. Soylu, “Şimdi hem o 25-26-27 kilometrede bir hat kuruyoruz ama öte yandan da şu bir gerçek, Kandil bize eskisi kadar uzak bir hedef değil. Türkiye’nin bu konuda teknolojik kabiliyeti, kapasitesi, insan kaynağı, insansız hava aracı, keşfi, gözetlemesi, istihbaratı çok üst düzeyde” diye konuştu.