GündemKızlarının düğününe giden aile kaza yaptı: 4 ölü

Kızlarının düğününe giden aile kaza yaptı: 4 ölü

20.08.2024 - 15:32 | Son Güncellenme:

Batman'da TIR ile kamyonetin kafa kafaya çarpıştığı kazada aynı aileden 4 kişi, hayatını kaybetti. Ölen Medeni-Remziye İba çiftinin, kızlarının düğünü için Mardin'in Nusaybin ilçesine gitmek üzere yola çıktıkları belirtildi.

Kaza, öğle saatlerinde Batman-Kozluk kara yolu Samanyolu köyü mevkisinde meydana geldi. M.Ş.A. (45) yönetimindeki 56 KA 126 plakalı TIR ile Medeni İba (52) yönetimindeki 06 FC 6240 plakalı kamyonet, çalışma nedeniyle tek şeride düşen yolda kafa kafaya çarpıştı.

Haberin Devamı

Kızlarının düğününe giden aile kaza yaptı: 4 ölü

Kazada aynı aileden Medeni İba, Remziye İba, Neslihan İba (18) ve Mensuriye Güler, hayatını kaybetti. İhbarla olay yerine sağlık, jandarma, UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın da kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Cenazeler otopsi için Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kızlarının düğününe giden aile kaza yaptı: 4 ölü

Medeni ve Remziye İba'nın, kızlarının düğünü için Mardin'in Nusaybin ilçesine gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi. Kazada hafif yaralanan sürücü M.Ş.A. tedavisinin ardından gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Kızlarının düğününe giden aile kaza yaptı: 4 ölü

GERİYE DÜĞÜN DAVETİYESİNDEKİ İSİMLERİ KALDI

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden Mardin’in Nusaybin ilçesindeki kızlarının saat 15.00’deki düğün mevlidine giderken, bulundukları kamyonetin Batman Kozluk karayolunda TIR ile kafa kafaya çarpışması sonucu hayatlarını kaybeden Remziye ve Medeni İba çiftinden geriye düğün davetiyeleri kaldı. Kazada ayrıca çiftin kızları Neslihan İba ile Medeni İba’nın kız kardeşi Mensuriye Güler de hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

KAZAYLA İLGİLİ İDDİA; HATALI SOLLAMA

Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki otopsi işlemlerinin ardından Silvan ilçesi kırsal Sulubağ Mahallesi’nde defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Gözaltındaki sürücü M.Ş.A.’nın işlemleri devam ediyor.

Öte yandan, Valilikten yapılan açıklamaya göre; Medeni İba’nın sollama yaptıktan sonra TIR’la karşı karşıya geldiği, sürücü M.Ş.A.'nın TIR’ı sağa kırmasına rağmen kazanın gerçekleştiği belirtildi.

YAN YANA DEFNEDİLDİLER

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden Mardin’in Nusaybin ilçesindeki kızlarının saat 15.00’deki düğün mevlidine giderken, bulundukları kamyonetin Batman Kozluk karayolunda TIR ile kafa kafaya çarpışması sonucu hayatlarını kaybeden Remziye ve Medeni İba çifti ile kızları Neslihan İba ve Medeni İba’nın kız kardeşi Mensuriye Güler’in cenazeleri Silvan ilçesi kırsal Sulubağ Mahallesi’ne getirildi. Cenazeler gözyaşları içerisinde yan yana defnedildi.

Kızlarının düğününe giden aile kaza yaptı: 4 ölü

GAZİANTEP'TE 2 OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 5 YARALI

Haberin Devamı

Öte yandan bir kaza da  Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaşandı. Otomobilin, önünde seyir halinde olan başka bir otomobile çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken 5 kişi de yaralandı. Kaza, gece saat 02.30 sıralarında Nizip-Karkamış karayolunda meydana geldi. İddiaya göre, Veyis S. (34) idaresindeki 27 AFT 806 plakalı otomobil, Karkamış istikametinden Nizip istikametine seyir halindeyken aynı istikamette seyir halinde olan Halil Ü. (43) kontrolündeki 27 ASP 334 plakalı araca arkadan çarptı.

Kızlarının düğününe giden aile kaza yaptı: 4 ölü

Feci kaza sonrası araçlar savrulurken araçlarda bulunan toplam 6 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kazada yaralanan 2 araçtaki toplam 6 kişiyi ilk müdahalenin ardından ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırdı. Yaralılardan 27 ASP 334 plakalı araçta bulunan Hayriye Ünal, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Kızlarının düğününe giden aile kaza yaptı: 4 ölü

Hayatını kaybeden Hayriye Ünal'in cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda tamamlanan işlemlerinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.