16.04.2018 - 09:52 | Son Güncellenme:
Kıbrıs Tatlısı İçin Gereken Malzemeler
• 3 adet yumurta
• ½ su bardağı toz şeker
• ½ su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı çekilmiş ceviz
• 1 su bardağı galeta unu (evde kendi yaptığınız galeta ununu da kullanabilirsiniz)
• 1 su bardağı Hindistan cevizi
• 1 paket kabartma tozu
Kıbrıs Tatlısının Kreması İçin Gereken Malzemeler
• 1 litre süt
• 1 su bardağı buğday ya da mısır nişastası
• ½ su bardağı toz şeker
• 1 paket toz krem şanti
• 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısının Şerbeti İçin Gereken Malzemeler
• 2 su bardağı su
• 1,5 su bardağı toz şeker
Kıbrıs Tatlısının Yapılışı
Kıbrıs tatlısının yapımına geçmeden önce ilk olarak şerbetinin yapılması gerekir. Çünkü şerbeti tatlının üzerine dökerken soğuk olması gerekir. Bu çok önemlidir. Bir tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Şerbetin yaklaşık olarak 15 dakika kaynaması gerekir. Bu süre sonunda ocağın altı kapatılır ve şerbet soğumaya bırakılır. Kıbrıs tatlısının keki için yumurta ve şeker iyice çırpılır. Yumurta ve şekerin çırpılma aşaması kısa tutulmamalıdır. Daha sonra diğer malzemeler de eklenir ve yağlanan bir tepsiye dökülür. Kıbrıs tatlısının kekini pişirmek için fırın ısısının 160 ile 170 derece arasında olması gerekir. Yarım saat bu ısıda pişirilir. Pişen kek fırından çıkınca hemen üzerine soğuyan şerbet dökülür.
Kek bir kenarda soğurken muhallebinin yapımına geçilir. Muhallebi için gereken malzemeler krem şanti hariç bir tencereye alınır ve koyulaşana kadar pişirilir. Pişen muhallebiye krem şanti eklenir ve 6-7 dakika çırpılır. Soğuyan kekin üzerine muhallebi güzelce yayılır ve üzeri ceviz ya da Hindistan cevizi ile süslenir. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır ve 3-4 saat bekletilir. Kıbrıs tatlısı tarifi tam ölçülü bir tariftir. Dileyenler gönül rahatlığı ile deneyebilir.