GündemKadınları güçlendiren yemek kitabı

Kadınları güçlendiren yemek kitabı

07.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP); Seven Circles, Metro Türkiye ve Alfa Grubu işbirliğinde ‘Empowering Women through Cooking’ (Kadınların Yemek Aracılığıyla Güçlendirilmesi - EWC) yemek kitabını Türkiye’de de yayınladı.

Kadınları güçlendiren yemek kitabı

5 yıllık çalışmanın ürünü olan kitapta, Türkiye’de yaşayan ve ülkenin farklı bölgelerinden, farklı ülkelerden ve farklı geçmişlerden gelen 59 kadının tarifleri yer alıyor. Kitapta yer alan kadınlar tariflerinin yanı sıra zorlukları yenmeye, hayallerinin peşinden gitmeye, kendilerinin ve çevrelerindeki insanların hayatlarını değiştirmeye dair kendi ilham verici hikayelerini de paylaşıyor.

Haberin Devamı

Metro Türkiye’nin bünyesinde bulunan gastronomi platformu Gastronometro’da gerçekleştirilen kitabın lansmanında konuşan WFP Türkiye Temsilcisi ve Ülke Direktörü Parvathy Ramaswami; “Bu kitap projesi, yemeğin insanları birleştirici gücünü anlatan ve çeşitliliğin yerel kültürlere ve mutfaklara katkı sağlayabileceğini gösteren harika bir örnek” dedi. Kitabın direktörü olan Empowering through Kurucu Ortağı Dina Saoudi de “Proje kapsamındaki paydaşlarımıza ve katkıda bulunan herkese minnettarız. Dünyadaki ilham verici kadınlarımızın hikayelerine ışık tutmaktan dolayı heyecan duyuyoruz,” dedi. İlk olarak İngilizce olarak yayınlanan Empowering Women through Cooking yemek kitabının Türkçe versiyonun 2023 yılında raflarda olması planlanıyor.