GündemKabotaj coşkusu

Kabotaj coşkusu

02.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı yurdun birçok yerinde kutlandı. İzmir’de Kabotaj Bayramı’nın 90’ıncı yılı törenlerinde denizci halatları sergisinin de kurulduğu kutlamalarda en eğlenceli an, protokol ve öğrenciler arasındaki geleneksel halat çekme yarışı oldu.

Kabotaj coşkusu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki etkinlikte ise yüzme, kano ve yağlı direk yarışmaları gerçekleştirildi.

İZMİR: Kabotaj Bayramı Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Törende, Cumhuriyet Meydanı’na denizci halat bağlama çeşitlerinin gösterildiği sergi de yapıldı. Sergide birçok bağlama yönteminin uygulandığı halatlar büyük ilgi gördü. Törenin en eğlenceli yönü protokol ve öğrenciler karmasının halat çekme yarışı oldu. Çimlerin üzerindeki yarışmada renkli görüntüler yaşandı.

ÇANAKKALE: Katılımcılar, törenin ardından “Alınteri-8” adlı feribotla denize açılarak deniz şehitleri anısına suya çelenk bıraktı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait römorkörler ve deniz araçlarıyla da su gösterisi gerçekleştirildi.

ANTALYA: Kemer Marina’da düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Liman Başkanı Kemal Yeşil, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 90’ıncı yılını kutlamaktan dolayı gururlu ve mutlu olduklarını söyledi. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın anlam ve önemini anlatan Yeşil, 1 Temmuz Kabotaj Kanunu ile Türk denizciliğinin bağımsızlığını kazandığını belirterek, Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile andıklarını kaydetti. Tören daha sonra denize açılan tekne ile çelenk bırakılmasıyla sona erdi.