GündemDilan Polat iddianamesinden yeni detaylar! ‘Kabak lifli katı sabunla akladılar’

Dilan Polat iddianamesinden yeni detaylar! ‘Kabak lifli katı sabunla akladılar’

15.07.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kara para akladıkları iddiasıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, çiftin en çok kazanç sağladığı şirketlerden biri olan “Rise and Shine”nın naylon fatura kestiği savunuluyor.

Dilan Polat iddianamesinden yeni detaylar ‘Kabak lifli katı sabunla akladılar’

ALEYNA SEVİM/İSTANBUL- Şirketin en çok sattığı ürünün markaya ait doğal kabak lifli katı sabunu olduğunun belirtildiği iddianamede, Balıkesir’de yaşayan E.Ö. adlı kişinin 2 ayda 1866 sipariş kaydıyla toplamda 16 bin 560 adet sabundan aldığı, karşılığında da 1 milyon 194 bin 946 lira ödediği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

İddianameye göre, suç örgütü üyeliği ve delil karartma suçlarından hakkında soruşturma yürütülen E.Ö.’nün ticaret meslek bilgisi, “Radyo, TV, Posta Yoluyla veya İnternet Üzerinden Yapılan Perakende Ticaret.”

İddianamede, Rise And Shine Kozmetik İthalat İhracat Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketi’nin de arasında olduğu 5 şirkete satışları karşılığında bir alışveriş sitesi üzerinden 473,4 milyon TL ödeme yapıldığı da anlatıldı.

Şirketin farklı bir site üzerinden de toplam 131 milyon 181 bin 454,69 TL sabun sattığı belirtildi. Polat çiftinin mali müşaviri Ahmet Gün ifadesinde Rise And Shine şirketine Engin Polat’ın bilgisi dahilinde sahte faturalar düzenlediğini söyledi. Rise and Shine ürünleri hala satışta. 

Haberin Devamı

ENGİN POLAT’TAN AÇIKLAMA

Bu arada yaklaşık 9 aydır cezaevinde tutuklu yargılanan Engin Polat, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. İftiraya uğradıklarını ve haklarındaki suçlamaların delilsiz olduğunu savunan Polat, “Eşim Dilan Polat’ın bu hukuksuzluğa gücü kalmadı. Bütün vebal üzerinize olacaktır” ifadesini kullandı.