Gündemİşten atılan kekeme memur kitap yazdı

İşten atılan kekeme memur kitap yazdı

14.11.2008 - 15:44 | Son Güncellenme:

.

İşten atılan kekeme memur kitap yazdı

ZONGULDAK Karaelmas Üniversitesi Öğrenci İşleri’nde memur olarak çalışırken, üst üste aldığı olumsuz siciller ve rapor almadan işe gitmediği gerekçesiyle işine son verilen kekeme Hasan Başar, kurum amirleri tarafından, ‘Hiçbir işi düzgün yapmayan bir memur’ olarak nitelendirilmesine tepki olarak, ‘Üniversitelerin Öğrenci İşleri Yönetimi Sorunlar ve Çözümler’ adlı kitap yazdı.
Kekeme 40 yaşındaki Hasan Başar, 1991 yılında Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdiği İstanbul Üniversitesi’ne 1999’da engelliler kontenjanından memur olarak işe başladı. Başar, 1 yıl sonra memleketindeki Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne (ZKÜ) tayin oldu. Zonguldak’ın Kozlu Beldesi’nde yaşamaya başlayan 2 çocuk babası Başar, özlük haklarıyla ilgili olarak kurumuna yazdığı dilekçeler nedeniyle 2004 yılından itibaren üst üste soruşturmalar geçirdi. Ekim 2004’teki soruşturma sonucunda ZKÜ Alaplı Meslek Yüksek Okulu’na tayin edildi.

Haberin Devamı

TELEKOM'A ‘KEKEME İNDİRİMİ’ DAVASI AÇTI

Başar, kekeme olduğu için kızları Hatice (13) ve Gülşen (11) ile telefonda konuşması uzayıp, telefon faturası kabarınca, özürlü indiriminden faydalanma isteğini reddeden Türk Telekom’a açtığı dava ile gündeme geldi. Bu sırada yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle rapor almadan 10 gün işe gitmeyen Başar, 13 Temmuz 2006’da müstafi (istifa etmiş) sayılarak görevine son verildi. Daha sonra bir süre simit satan Başar, Danıştay 2’inci Dairesi’nin kararıyla ZKÜ Öğrenci İşleri’nde yeniden işe döndü. Ancak 16 gün sonra, 25 Ocak 2008’de, 2006’da aldığı olumsuz sicil gerekçe gösterilerek yeniden işine son verildi.

KİTAPTAN PARA KAZANIRSA EV ALACAK

Şu anda işsiz olan Hasan Başar, ZKÜ Öğrenci İşleri’nde çalıştığı dönemde kurum amirleri tarafından, ‘Hiçbir işi düzgün yapmayan bir memur’ olarak nitelendirilmesine tepki göstermek amacıyla, ‘Üniveristelerin Öğrenci İşleri Yönetimi Sorunlar ve Çözümler’ adlı kitap yazdı. Başar, 60 sayfalık kitabında, öğrencilerin üniversiteye kayıtlarından, mezun oldukları döneme kadar yaşayabilecekleri sorunları ve çözümleri anlattı. Önümüzdeki günlerde tanıtımı için basın toplantısı düzenleyeceği kitabını 10 YTL’den satışa çıkaracağını belirten Başar, elde edeceği gelir ile işitme engelli eşi ile ilköğretimde okuyan iki kızının geçimlerini sağlamaya çalışacağını ve bir ev almak istediğini söyledi. Hem kendini ifade edebilmek, hem de geçimini sağlayabilmek amacıyla kitap yazdığını anlatan Başar, “Amacım benim başarısız bir memur olduğuma ilişkin rektörlük tarafından kamuoyuna sunulan imajı yıkmak. Bu kitabın yayınlanış amaçlarından biri de kurum amirlerimce hakkımda söylenen; ‘hiçbir işi düzgün yapmayan bir memur’ nitelendirmelerine somut bir karşılık vermektir. Bir engellinin eğer imkanlar verildiğinde faydalı işler üretebileceğini ispata yöneliktir” dedi.
Yazdığı kitabın Türkiye’deki bütün üniversitelerin öğrenci işleri birimlerine kaynak niteliğinde olduğunu kaydeden Başar, siyasilerden de son zamanlarda gündemdeki öğrenci affına paralel bir şekilde, yüz kızartıcı suçu olmadığı halde görevine olumsuz siciller sebebiyle son verilen memurlara yönelik bir af konusunu gündemlerine almalarını istedi.