Gündemİsrail’e karşı etkin adım beklentisi

İsrail’e karşı etkin adım beklentisi

09.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi. Görüşmede Erdoğan, İsrail’in bölgede gerilimi artırmaya çalıştığını belirterek uluslararası toplumun etkin adımlar atması gerektiğini vurguladı.

İsrail’e karşı etkin adım beklentisi

ANKARA Milliyet  - Orta Doğu’daki gerilimin arttığı bir dönemde Beştepe’de kritik bir zirve gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 2 saat 15 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamaya göre görüşmede Türkiye ile Katar arasındaki ikili ilişkiler, İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. 

Haberin Devamı

İsrail saldırıları 

Erdoğan görüşmede İsrail’in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastıyla ateşkese niyetli olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu, Türkiye’nin bölgeye kalıcı barış ve huzuru getirici çözüm için çalışmaya devam ettiğini, Katar ile birlikte sonuç alıcı gayretleri artırma niyetinde olduklarını ifade etti. İsrail’in hem Filistin toprakları hem de Lübnan’daki saldırıları ile bölgede gerilimi artırmaya çalıştığını belirten Erdoğan, son günlerde iyice artan İsrail saldırganlığını durdurmak için uluslararası toplumun etkin adımlar atması gerektiğini vurguladı. 

İş birliği artacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Katar ile ekonomik ilişkiler başta olmak üzere siyasi, askeri, ticari ve kültürel alanlarda iş birliğini ileri noktalara taşıma kararlığının tam olduğunu, atılacak adımlarla iki ülke arasındaki dayanışmanın perçinleneceğini söyledi.

Yazarlar