Gündem‘İsrail artık durdurulmalı’

‘İsrail artık durdurulmalı’

08.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında dün Hatay’ın Arsuz ilçesinde toplandı.

‘İsrail artık durdurulmalı’

Özel, MYK toplantısının yapılacağı Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği’nin konteynerlerinde incelemelerde bulundu. Dokuma tezgahının başına geçen Özgür Özel, kadınlarla birlikte kilim dokudu. Özel ve beraberindeki MYK üyeleri, daha sonra basına kapalı toplantıya başladı. Arsuz Yaşam Merkezi’ndeki bir konteynerde düzenlenen MYK toplantısı sürerken, CHP Sözcüsü Deniz Yücel basın açıklaması yaptı. Yücel, “İsrail saldırıları yüzünden hayatını kaybeden tüm Filistinlilere Allah’tan rahmet diliyor ve tüm dünyaya bir çağrıda bulunuyoruz. İsrail’in bu fetihçi, yayılmacı politikasının durdurulması için tüm devletler üzeri düşeni yapmalı. Aksi halde İsrail’in açtığı bu cehennem kapısı bir daha kapanmayacak” dedi.

Haberin Devamı

MYK’nın ardından Özel, Arsuz Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Sami Üstün ile basına kapalı görüştü. Daha sonra CHP İskenderun İlçe Başkanlığına ziyaret gerçekleştiren Özel, bina önünde düzenlenen “halk buluşması”na katıldı.

Özel, TBMM’de bugün yapılacak kapalı oturuma ilişkin, “Bildiklerinizi bize anlatın. Havanda su dövüp, ‘Tehlike var, olabilir’ deyip, bu Meclis kürsüsünden Cumhurbaşkanı ağzıyla söylenen lafın altını tane tane doldurmazlarsa evet, oturum gizli, söyleneni söyleyemem ama söylenmeyeni ifşa ederim” dedi.

‘Gülşah Başkanımıza sahip çıkıyoruz’

CHP’li 81 il başkanı yaptıkları ortak açıklamayla Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a desteklerini iletti. Açıklamada, “Gülşah Başkanımıza 81 il örgütü olarak sahip çıkıyor ve kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ne Genel Başkanımızı ne de herhangi bir yoldaşımızı karanlık odaklara ve onların kirli masalarına kurban etmeyeceğiz” denildi. -ANKARA Milliyet