GündemIsınırken kolu kırılan küçük Arif, yarım saat tören yerinde bekletildi

Isınırken kolu kırılan küçük Arif, yarım saat tören yerinde bekletildi

13.10.2008 - 16:58 | Son Güncellenme:

.

Isınırken kolu kırılan küçük Arif, yarım saat tören yerinde bekletildi

ESKİŞEHİR’de AKP’li Odunpazarı Belediyesi’nin yaptırıp Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’nin adını verdiği spor salonu törenle açıldı. Açılış nedeniyle düzenlenen koşu öncesinde, ısınma çalışması yaparken yere düşen ilköğretim öğrencisi 11 yaşındaki Arif Karagöz’ün kolu kırıldı. Önce tören alanında bir sandalyeye, ardından belediye ait minibüste oturtulan küçük Arif, görevlilerin yarım saat sonra haber vermesiyle gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı


Ihlamurkent Toplu Konutları’nda, Odunpazarı Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Odunpazarı Belediyesi Mehmet Terzi Spor Salonu’nun açılış törenine AKP Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile çok sayıda kişi katıldı.


Tören öncesinde 228 öğrencinin katılımıyla bin 500 metre ile 2 bin metre arasında koşular yapıldı. Koşu başlamadan önce Savaş Kubaş Anadolu Lisesi’nin bahçesinde ısınma çalışması yapan Arif Karagöz’ün ayağının kayıp beton zemine düşmesi sonucunda sol kolu kırıldı. Mualla Zeyrek İlköğretim Okulu 5- A sınıfı öğrencisi Arif Karagöz tören alanında sağlık görevlisinin bulunmaması nedeniyle önce bir sandalyede oturtuldu, yaklaşık 10 dakika sonra belediyeye ait bir minibüsün içerisine alındı. Bu sırada koşu yarışmaları yapıldı, görevliler yarışlarla ilgilendi. Arif Karagöz minibüs içerisinde yaklaşık 20 dakika kaldı. Arif Karagüz, kolunun kırılmasından yarım saat sonra bir görevlinin durumu 112’ye bildirmesinin ardından gelen ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı


Koşuyu kuru sıkı tabancayla havaya ateş ederek başlatan AKP Milletvekili Nedim Öztürk ise gazetecilere “Şimdi elimde tabancayı gördünüz, kimbilir neler yazarsınız?” diye espri yaptı. Koşu sonunda öğrencilerden bazıları da baygılık geçirdi.


Koşunun ardından spor salonunda açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan eski milli maratoncu ve Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türkiye’yi atletimde dünya standartlarına çıkarmaya çılıştıklarını söyledi. Spor salonuna isminin verilmesinden dolayı duygulandığını kaydeden Terzi şöyle konuştu:


“Bugün çok duygu yüklüyüm. Ben de okullararası yarışmada tesadüfen atlezim ile tanıştım. 23 yıldır Eskişehir’i ve ülkemi çok iyi standartlarda temsil ettiğime inanıyorum. 2004 yılında Atletizm Federasyonu Başkanlığı görevine getirildim. Türkiye, son Pekin Olimpiyatları’nda 2 gümüş madalya, 7 final ve bir yarı final koşarak ülkemizi atletizm tarihinde en iyi şekilde temsil etmiştir. Olimpiyatlarda atletizm branşında 209 ülke katıldı. Puan ve madalya sıralamasında dünyada 25’nci sıradayız. Daha önce 100’lerdeydik, bu çalışmalarla ülkeme hizmet etmek istiyorum. Ülkemi dünya standartları seviyesine getirmek için uğraşıyorum.”