Gündemİnternetten trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri!

İnternetten trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri!

31.05.2016 - 09:49 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri internet üzerinden yapılabiliyor. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri sayesinde sürücüler rahat bir nefes aldı. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinin internet üzerinden nasıl yapıldığını sizler için anlatmış bulunuyoruz.

İnternetten trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri

Ülkemizde otomobil kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Sadece özel araç da değil aynı zamanda ulaşımı sağlayan, iş makineleri, kamyon tipli taşıma araçları gibi trafik içerisinde birçok çeşitli çok fazla araç bulunmaktadır. Araç fazlalığı da oldukça dikkat gerektiren bir konudur. Trafikte yapılacak bir hata geri dönülemeyecek maddi veya manevi hasarlar verebilir. Ülkemizde bu olaylardan kaçınmak için bir ceza sistemi uygulanmaktadır. Trafik içerisinde bir sürücünün yapmış olduğu hatalı davranışlar cezalandırılmaktadır. Bu ceza sistemi oldukça caydırıcı bir sistem olmuştur. Hatalı sollama yapma, kırmızı ışıkta geçmek, hız sınırını aşmak, ters yöne girmek, alkollü araç kullanmak gibi birçok hatalı davranış para veya hapis cezası ile sonuçlanmaktadır. Söylemiş olduğumuz gibi bu hatalar sonucu oluşabilecek trafik kazalarında can ve mal kaybı olabilir. Bu nedenle de trafik de bu davranışlardan uzak durulması gerekmektedir. Eğer aracınıza ait bir ceza bulunuyorsa bunu çok basit bir işlemle görebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemi internet üzerinden yapılabilmektedir. Yazımızın devamında trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinin nasıl yapıldığını sizler için detaylı bir şekilde anlatmış bulunmaktayız.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Trafik cezası sorgulama işlemi E-Devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet sistemi kimlik bilgileri kullanarak işlem gerçekleştiren bir sayfa olduğu için şifre ile korunan bir sayfadır. E-Devlet sistemi üzerinden trafik cezası sorgulama işlemi veya herhangi bir işlem yapabilmek için öncelikle bir E-Devlet şifresi edinmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifreniz yoksa; şifrenizi size yakın herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile yapacağınız şifre alma başvurusu sonucunda 2 TL işlem ücreti karşılığında teslim alabilirsiniz. Şifre edindikten sonra veya zaten bir şifreye sahipseniz Trafik Cezası Sorgulama işlemi için E-Devlet sistemi üzerindeki trafik cezası sorgulama ve ödeme ile ilgili olan sayfaya ulaşmalısınız. İlgili sekmeyi açtığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Kimlik doğrulama işleminizi yapabilmek için istenecek olan bilgiler T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizdir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara yazdıktan sonra sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle size ait aracın kaydedilmiş olan ceza bilgileri karşınıza çıkacaktır.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden kredi kartınız ile yapabileceğiniz birçok işlemden bir tanesi de tarfik cezası ödeme işlemidir. Vergi dairesinin oluşturmuş olduğu internet uygulaması sayesinde internet sistemi üzerinden kredi kartınız ile trafik cezası ödeme işlemi yapabilmeniz mümkündür. Ceza ödeme işleminizi yapabilmek için ilk olarak Vergi dairesinin konu ile ilgili oluşturmuş olduğu internet sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Açılacak olan sayfada doldurmanız gereken bir form bulumaktadır. Bu formda doldurmanız gereken alanlar; aracınızın plakası, araca ait plakanın özel olup olmadığı, araç sahibinin T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numaras ve tescil tarihi alanlarıdır. Gereken bilgileri ilgili alanlara doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Doldurup, bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra “TAMAM” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan yeni sayfa ödeme sayfasıdır. Kredi kartı bilgileriniz ile ödeme işleminizi tamamlayabilirsiniz.