Gündemİmam sarığı tatlısı tarifi

İmam sarığı tatlısı tarifi

30.04.2018 - 12:12 | Son Güncellenme:

Hindistan cevizinin en çok yakıştığı tatlılardan bir tanesi olması ile bilinir. Kakao ve Hindistan cevizinin uyum içerisinde olduğu ve yumuşacık bir tada sahip imam sarığı tarifi tadından sıkça söz ettirecek. İmam sarığını pratik şekilde hazırlayacak ve severek ikram edeceksiniz.

İmam sarığı tatlısı tarifi

Yumuşacık muhallebisi ve bol malzemesi ile göz dolduran tatlımızı ister misafirlerinize isterseniz de ailenize hazırlayabilirsiniz. İşte mükemmel lezzete ve görüntüye sahip imam sarığı tarifimiz sizlerle.

Haberin Devamı

Taban için

  • 4 adet yumurta
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2tatlı kaşığı kakao
  • 1 adet limon (rendelenmiş)

Muhallebisi için

  • 600 ml. süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kenar için

  • 2 su bardağı Hindistan cevizi

Üzeri için

  • 150 gram bitter çikolata

Püf noktası

Bu tarz pastaları hazırlamak için mutlaka kekin ve muhallebinin ılık olmasına dikkat edelim.

Yapılışı

Yumurta ve şeker bir kaba alınır ve mikser yardımıyla iyice karıştırılır. İyice karışan yumurta ve şekerin üzerine ayçiçek yağı, süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Rendelenmiş limon, un ve kabartma tozu da eklenir ve karıştırmaya devam edilir. En son olarak kakao da eklenerek karıştırma işlemi bitirilir. Kek harcı önceden yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine spatula yardımı ile yayılır ve fırında 35 dakika kadar pişirilir.

Kreması için tencereye sırasıyla; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve mısır nişastasını atılır. Sürekli çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edilir. Pişen muhallebi ocaktan alınır. Ocaktan alınan muhallebinin içerisine tereyağı eklenerek karıştırmaya devam edilir.

Haberin Devamı

Fırından çıkarılan kekin ağız kısmı ıslatılan bir bardak yardımı ile parçalar hâlinde kesilir. Bir adet kesilen kek parçasının üzerine önceden hazırladığımız muhallebiden bir yemek kaşığı sürülür ve üzeri bir kek parçası ile kapatılır. Tüm parçalar bitene kadar bu işleme devam edelir. İki kat olan pastaların kenarları kalan muhallebiye batırılır ve hindistan cevizine bulanır.

Üzeri için; çikolataları benmari usulü eritlir. Eritilen çikolatalar pastaların üzerine sürülür donması için buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında bekletilen imam sarığı tatlısını sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Yazarlar