30.04.2018 - 12:12 | Son Güncellenme:
Yumuşacık muhallebisi ve bol malzemesi ile göz dolduran tatlımızı ister misafirlerinize isterseniz de ailenize hazırlayabilirsiniz. İşte mükemmel lezzete ve görüntüye sahip imam sarığı tarifimiz sizlerle.
Taban için
Muhallebisi için
Kenar için
Üzeri için
Püf noktası
Bu tarz pastaları hazırlamak için mutlaka kekin ve muhallebinin ılık olmasına dikkat edelim.
Yapılışı
Yumurta ve şeker bir kaba alınır ve mikser yardımıyla iyice karıştırılır. İyice karışan yumurta ve şekerin üzerine ayçiçek yağı, süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Rendelenmiş limon, un ve kabartma tozu da eklenir ve karıştırmaya devam edilir. En son olarak kakao da eklenerek karıştırma işlemi bitirilir. Kek harcı önceden yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine spatula yardımı ile yayılır ve fırında 35 dakika kadar pişirilir.
Kreması için tencereye sırasıyla; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve mısır nişastasını atılır. Sürekli çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edilir. Pişen muhallebi ocaktan alınır. Ocaktan alınan muhallebinin içerisine tereyağı eklenerek karıştırmaya devam edilir.
Fırından çıkarılan kekin ağız kısmı ıslatılan bir bardak yardımı ile parçalar hâlinde kesilir. Bir adet kesilen kek parçasının üzerine önceden hazırladığımız muhallebiden bir yemek kaşığı sürülür ve üzeri bir kek parçası ile kapatılır. Tüm parçalar bitene kadar bu işleme devam edelir. İki kat olan pastaların kenarları kalan muhallebiye batırılır ve hindistan cevizine bulanır.
Üzeri için; çikolataları benmari usulü eritlir. Eritilen çikolatalar pastaların üzerine sürülür donması için buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında bekletilen imam sarığı tatlısını sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.