Gündemİlk teravih namazı ne zaman?

İlk teravih namazı ne zaman?

03.05.2019 - 19:12 | Son Güncellenme:

11 ayın sultanı Ramazan sonunda geldi çattı. Tüm İslam alemi için büyük önem taşıyan Ramazan ayı, 6 Mayıs'ta başlayacak. Müslümanlar için ibadetle geçen bereket ayı Ramazan'da teravih namazı kılacak olanlar ilk namazın ne zaman kılınacağını merak ediyor. İşte Ramazan'da ilk teravih namazı ne zaman kılınacak sorusunun cevabı!

İlk teravih namazı ne zaman

Ramazan ayı 6 Mayıs sabah karşı başlayacak. 5 Mayıs gece yarısından sonra sahur kalkacak olan vatandaşlar, 2019 Ramazan ayının ilk iftarını 6 Mayıs akşamı yapacaklar. Bir ay sürecek olan Ramazan-ı Şerif ayının ardından kutlanacak. 4 Haziran günü başlayacak olan Ramazan Bayramı 6 Haziran akşamı sona erecek. Bu ayı ibadetle geçirecekolan Müslümanlar ise teravih nazamazının saatlerini merak ediyor.

Haberin Devamı

RAMAZAN'DA TERAVİH NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TERAVİH NEDİR?

Terâvih namazı, Kutsal Ramazan ayında her gece kılınan bir nafile namazdır.

Erkekler ve kadınlar için sünnet-i müekkede kabul edilir ve yirmi rekat cemaatle kılınır. Tek başına da kılınabilir. Cemaat ile kılınması daha makbuldür. Her iki rekatta ara verme veya her dört rekatta ara verilerek kılınır. Sekiz rekatta kılınabilir.

TERAVİH HANGİ VAKİTTE KILINIR?

Teravih namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar, sabah namazı vakti girinceye kadar devam eder. Teravih namazı yatsıya tâbi bir sünnet olduğu için, vitir namazı teravihden sonra kılındığı gibi, önce de kılınabilir. Âdet olan, teravihi önce kılıp vitri sonra kılmaktır. Bu sebeple teravihin bir kısmında imama yetişen bir kimse, imam vitre kalkınca imamla beraber önce vitri kılıp sonra teravihten kılamadıklarını kazâ etmesi câizdir. Teravih namazı vakti içinde kılınmazsa, vakti dışında ne cemaatle, ne de tek başına (münferiden) kazâ edilmez.

Haberin Devamı

İki veya dört rekatte bir selam verilir. Her selamdan sonra biraz oturmak sünnettir. Bu esnada salevat-ı şerife, salat-ı ümmiye, ayet veya dualar okunur. Selefîler'de ise ikişer rekatta bir selâm vererek ara vermek suretiyle, toplamda Sekiz rekât olarak icra edilir. Fakat, Ramazan ayı boyunca hatmedilen Kur'an aceleye getirilmeden ağır ağır okunduğundan her bir rekatın süresi Türkiye'deki uygulamalar ile kıyaslanamayacak kadar uzundur.