05.06.2017 - 12:43 | Son Güncellenme:
İftar kısa bir süre kala milyonlarca oruçlu ev kadınları iftar menüsü hazırlarken pratif tarifleri tercih ediyor. On iki ayın sultanı Ramazan'da iftar menüsünde yemek olarak ne pişirsem diye düşünen kadınlar için ekonomik iftar menüleri ve yemek tariflerini sizler için bu haberimizde hazırladık. Sofralarınızın çeşitlendiği değişik yemek tariflerini Ramazan boyunca haberimizden takip edebilirsiniz.
SAHUR VE İFTAR MENÜSÜ NASIL OLMALI?
Uzman diyetisyen Olcay Barış sahur ve iftarda yenilmesi ve uzak durulması gerekenleri açıkladı.
SAHURDA VE İFTARDA BUNLARDAN UZAK DURUN!
• Ağır ve yağlı yiyecekler, kızartmalar: Hazmedilmesi zor
• Gazlı içecekler: Şişkinlik yapıyor
• Hazır paket gıdalar, şarküteri ürünler (salam, sosis, sucuk vs): içeriğindeki yoğun tuz ve katkı maddeleri açısından oldukça zararlı, tansiyonun yükselmesine neden oluyor.
• Şerbetli tatlılar: kan şekerini birden yükseltiyor.
SAHUR VE İFTAR MENÜSÜ
Sahur Menüsü:
• 2 ince dilim beyaz peynir
• 2 ince dilim kepekli ekmek
• 1 adet haşlanmış yumurta
• Domates, salatalık, maydanoz, yeşillik
• 1 porsiyon meyve
İftar Menüsü:
• 1 hurma
• 1 kase çorba
• 1/8 dilim pide
• 20 dakika ara
• 3 köfte kadar et/tavuk/balık veya 8 yemek kaşığı etli sebze yemeği
• 1 kase tam yağlı yoğurt
• Bol Salata (1 tatlı kaşığı yağlı)
GÜNÜN YEMEK TARİFLERİ
Yoğurt çorbası, zeytinyağlı barbunya, pazı kavurması, zeytinyağlı kırmızı biber dolması ve İzmir lokması.
Yoğurt çorbası nasıl yapılır?
Zeytinyağlı barbunya nasıl yapılır?
Pazı kavurması nasıl yapılır?
Zeytinyağlı kırmızı biber dolması nasıl yapılır?
İzmir lokması nasıl yapılır?