GündemHindistan’ın kalbi: Yeni Delhi

Hindistan’ın kalbi: Yeni Delhi

02.05.2018 - 19:17 | Son Güncellenme:

Yeni Delhi otantik yerler gezmek isteyenler için unutulmaz bir tatil fırsatı sunan bir şehirdir. Yeni Delhi, çok büyük ve karmaşık bir yapıya sahiptir. Tarihi ve etnik dokusuyla şaşırtıcı ve oldukça ilgi çekici bir mekândır. Bu şehri gezmek farklı deneyimler edinmenizi sağlayacak.

Hindistan’ın kalbi: Yeni Delhi

Yeni Delhi nerede?

Haberin Devamı

Yeni Delhi bir Güney Asya ülkesi olan Hindistan'ın kuzeyinde yer alan dünyanın en büyük şehirlerinden birisidir. Hindistan için oldukça önemli bir yere sahiptir.

Yeni Delhi’nin önemli özellikleri

20 milyonluk nüfusuyla dünyanın en büyük şehirlerinden birisidir. Oldukça şaşırtıcı ve karmaşık bir şehir yapısına sahiptir. Dünyanın en eski ve kozmopolit şehirlerinden birisidir. Şehirde tarihi dokunun yanında yirminci yüzyıla ait dokuyu da görmek mümkündür. Yeni Delhi’nin para birimi Hindistan Rupisi’dir.

100 Rupi yaklaşık 4,5 TL’ye denk gelmektedir. Resmi dil Hintçedir ancak halk arasında Hintçe ve İngilizce sıklıkla konuşulmaktadır.

Yeni Delhi'ye nasıl gidilir?

Yeni Delhi'ye İstanbul'dan aktarmasız gitmek mümkündür. İstanbul'dan direkt uçuşlarla Yeni Delhi’ye ulaşmak altı saat sürmektedir. Ancak vize uygulandığı için Türkiye’den vize alıp gidilmelidir.

Haberin Devamı

Yeni Delhi'nin gezilecek ve görülecek yerleri

Yeni Delhi gezilecek ve görülecek yerler açısından oldukça zengindir. Birçok inanışı içinde barındırdığı için tapınaklar, geniş parklar, müzeler ve birçok kültürel aktiviteye ev sahipliği yapmaktadır. Yeni Delhi’de gezilebilecek yerler başlıca şuralardır:

  • Kızıl Kale,
  • Lotus Tapınağı,
  • İskcon Hare Krisha Tapınağı,
  • Mahamatha Gandhi Anıtı,
  • Humayun Türbesi,
  • Indira Gandhi Müzesi,
  • Akshardram,
  • Gurudwara Bangla Sahib,
  • Hindistan Kapısı,
  • Jana Masjid ve daha onlarca yer vardır.

Turistik yerler bakımından çok zengin bir şehirdir. Şehirde konaklama, yapılacak aktiviteye göre belirlenmektedir. Büyük bir şehir olduğu için çok fazla konaklama seçeneği vardır.

Hint mutfağı

Hint mutfağı çok zengin bir menüye sahiptir. Başlıca et, tavuk ve bakliyat her türden soslarla tatlandırılarak tüketilmektedir. Birçok farklı yemeği burada tatmak mümkündür.

Yeni Delhi’de alışveriş ve ulaşım

Yeni Delhi bütçeye göre alışveriş yapmak ve hediyeler alabilmek için birçok imkân sunmaktadır. Dili Haat isimli çarşı, etnik ürünler ve hediyelik eşyalar bulabilmek için en uygun yerlerdendir. Bunun dışında birçok çarşı pazar yerleri mevcuttur. Hindistan'da en meşhur olan alışveriş yerlerinden birisi de bitpazarlarıdır. Buradan ikinci el eşyalar satın alabilirsiniz.

Şehir içinde ulaşım çok karmaşık olmasına rağmen birçok alternatif yol bulmak mümkündür. Türkiye'nin aksine yeraltı treni, taksi, dolmuş gibi araçlar dışında rikşalar vardır. Rikşa en basit tabirle üç tekerlekli bisiklet veya motosikletlerdir ve rikşalar ulaşımda oldukça yaygındır.