28.12.2017 - 11:07 | Son Güncellenme:
Sürücüler, HGS bakiye ve ceza sorgulamalarını dört farklı seçenek ile yapabilir. Bunlar; e-Devlet, telefon ile sorgulama, banka ile sorgulama ve PTT’dir. PTT tarafından son olarak getirilen yenilikle, HGS ürünleri için otomatik ödeme talimatı verilebilir. Otomatik ödeme talimatı, ücretsiz olarak PTT iş yerlerinden verilebilecek. Bakiye olmadığı için yapılan ihlalli geçişlerin sayısı da azalmış olacak.
HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
HGS BAKİYE SORGULAMA VE YÜKLEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.
HGS BAKİYE SORGULAMA NASIL YAPILIR?
HGS bakiyesi; e-Devlet, PTT, bankalar ve telefon aracılığı ile sorgulanabilir. Kullanıcılar tarafından en fazla kullanılan seçenek, e-Devlet ile sorgulamadır. e-Devlet ile HGS bakiye sorgulama, turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. e-Devlet’e giriş işleminin ardından e-Hizmetler bağlantısı açılır. Kurumlar menüsünden PTT bağlantısına girilerek sorgulama gerçekleştirilebilir.
Telefon ile HGS sorgulama, 444 1 778 ya da 0580 460 60 60 numaralı telefonlar aranarak yapılabilir. PTT ile HGS sorgulama için, ptt.gov.tr internet sitesine giriş yapılır. HGS sorgulama bağlantısı kullanılarak, bakiye sorgulanabilir. Bankalar ile sorgulama ise, banka şubelerinden, mobil uygulamalardan yapılabilir ya da müşteri temsilcisi aracılığıyla öğrenilebilir.
HGS CEZA SORGULAMA NASIL YAPILIR?
HGS cezası, PTT internet sitesinden ve e-Devlet sisteminden sorgulanabilir. e-Devlet ile sorgulama için, sisteme giriş yapılır. Giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısında bulunan PTT Genel Müdürlüğü menüsü açılır. ‘’Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama’’ bağlantısından HGS cezası öğrenilebilir.
HGS ceza ödemeleri ise, internet bankacılığı, banka şubeleri ve mobil uygulamalar ile yapılabilir.
HGS KAÇAK GEÇİŞ YAPILIRSA NE OLUR?
HGS gişelerinden kaçak geçiş yapıldığında, geçiş yapan plakaya 15 gün içinde HGS abonesi olunması veya mevcut HGS hesabına bakiye yüklemesi yapılması gerekir. Bakiye yüklendikten sonra, ceza uygulanmaz. 15 gün içinde yeterli miktarda bakiye yüklemeyenlerin geçişleri için tebligat işlemi gerçekleştirilir. Geçiş ihlali sonrasında karta bakiye yüklenmezse, 11 kat ceza ödemesi yapılması gerekir.
HGS KARTI BAŞKA ARAÇTA KULLANILABİLİR Mİ?
HGS kartı aracın plakasına tanımlıdır. Bu nedenle ücretlendirmeler de plakaya yapılır. HGS kartı başka araçlarda kullanılamaz. Aracını satanlar, HGS kartlarını iptal ettirerek içerisinde kalan bakiyeyi yeni HGS kartlarına aktarabilirler.