25.04.2018 - 10:58 | Son Güncellenme:
Haydari için malzemeler:
Hazırlanışı:
Geniş bir karıştırma kabına süzme yoğurdunuzu alın ve içerisine peynirinizi rendeleyip güzelce karıştırın. Sarımsaklarınızı havanda iyice ezin, isterseniz küçük sarımsak rendelerinden de kullanabilirsiniz. Tamamen ezilen sarımsağınızı yoğurdun içine ekleyip tekrar karıştırın. Karışımınız bu kapta beklerken bir tavada sıvı yağınızı ve cevizlerinizi birkaç dakika kavurun. Kavrulan cevizlerin içine nanelerinizi koyup kavurmaya devam edin. Nanelerin kokusu çıkınca yoğurtlu karışımın içine dökün ve çırpıcınızla tamamen karışana kadar çırpın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Haydari yapımının püf noktaları:
Nasıl servis edilir?
Haydari soğuk servis edilen bir mezedir. Servis ederken haydarinin üzerine çok az zeytinyağı gezdirip ince kıyılmış dereotu ya da maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Rakı sofralarında özellikle tavsiye edilir.
Yapımı kolay olan bu meze çeşidi ile sofralarınıza renk getirebilir ve iltifatları toplayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Haydarinin yanına eşlik edebilecek diğer mezeler: