GündemGüneş altında bekletilen tavuk eti 189 kişiyi zehirledi

Güneş altında bekletilen tavuk eti 189 kişiyi zehirledi

25.08.2008 - 13:28 | Son Güncellenme:

.

Güneş altında bekletilen tavuk eti 189 kişiyi zehirledi

KARADENİZ Ereğli'de mevlitli düğünde dağıtılan tavuklu pilavdan zehirlenerek hastanelere kaldırılan 189 kişiden 160'ı taburcu edildi. Ereğli İlçe Tarım Müdürü Hakan Tekin, eksi 18 derecede dondurulmuş tavukların çözülmesi için güneşe bırakıldığını, bu sırada tavukların bozulmuş olabileceğini tahmin ettiklerini söyledi.

İmam Hatip Lisesi bahçesinde oğlunu evlendiren Recep Özmen'in dünkü düğününde davetlilere tavuklu pilav, tatlı ve ayran dağıtıldı. Okulun yanındaki öğrenci yurdunun aşçısı Cavit Eroğlu’nun hazırladığı tavuklu pilavdan yiyerek rahatsızlanan 189 kişi, mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetiyle Ereğli'deki hastanelere başvurdu. Hastaların bir bölümü ise, Zonguldak'taki hastanelere sevk edildi. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılanlardan 29'u dışındakiler tedavileri ardından taburcu edildi.

Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muharrem Erdem, gıda zehirlenmesi şüphesiyle aralarında çocukların bulunduğu 120 kişinin hastanelerine geldiğini belirterek, “Hastanemizde yer kalmadığından zehirlenen diğer hastalar, Ereğli'deki Özel Anadolu Hastanesi ile Zonguldak’taki hastanelere kaldırıldı. 16 hasta Özel Anadolu Hastanesi, 25 hasta Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi, 6 hasta Zonguldak Devlet Hastanesi, 21 hasta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 1 hasta da Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bu sabah itibariyle toplam 189 kişiden 160’ının tedavisi yapılarak taburcu edildi. 29 hasta ise gözetim altında tutuluyor” dedi.

Ereğli İlçe Tarım Müdürü Hakan Tekin, pilavın yapımında kullanılan tavuktan numune alarak, incelenmek üzere Bolu Tarım İl Müdürlüğü Laboratuvarı'na gönderdiklerini söyledi. Zehirlenmeye tavuk etinin yol açtığını düşündüklerini belirten Tekin şunları söyledi;
Zehirlenme olayı ardından arkadaşlarımızla birlikte ön inceleme yaptık. Düğün öncesi gün içinde bir marketten eksi 18 derecede dondurulmuş olarak alınan tavuklar, daha sonra çözülmesi için güneşe bırakılmış. Bu sırada da tavukların bozulmuş olabileceğini düşünüyoruz. Ancak zehirlenme nedeni laboratuvar sonuçlarından sonra kesinlik kazanacak.”
Tavuklu pilavı hazırlayan yurt aşçısı Cavit Eroğlu, Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındıktan sonra dün serbest bırakıldı.