GündemGelir düzeyi yükseldikçe internet kullanımı azalıyor

Gelir düzeyi yükseldikçe internet kullanımı azalıyor

21.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün ”ailelerin internet kullanımı” araştırmasından, internet kullanan ailelerin gelir düzeyi yükseldikçe internet kullanımının azaldığı sonucu çıktı.

Gelir düzeyi yükseldikçe internet kullanımı azalıyor

Ayrıca, internete evlerden bağlanma oranının iş yerlerini ikiye katladığı belirlendi.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu’na sunduğu ”ailelerin internet kullanımı” konulu araştırma raporuna göre; internete evlerden bağlanma oranı iş yerlerinden çok daha yüksek.

Araştırmada, internete bağlanılan mekanlar konusunda evlerin, iş yerlerinin önünde olduğu bildirilirken, internete bağlanılan mekanlarla ilgili oransal sonuçlar şöyle belirtildi: Yüzde 57 ev, yüzde 27 iş yeri, yüzde 10 internet kafe ve yüzde 3.7 okul. Raporda, internet kafelerden en çok çocukların internete bağlandığı da vurgulandı. Ayrıca erkek çocukların kız çocuklara oranla internet kafeleri çok daha fazla tercih ettiği kaydedilirken, çocukların akademik başarı düzeyleri yükseldikçe, internet kafelerden internete bağlanma oranlarının düştüğü ifade edildi.

Haberin Devamı

Araştırmanın en ilginç sonuçlarından birisini de internet kullanan ailelerin gelir düzeyleri oluşturdu. İnternet kullanan ailelerin gelir düzeyi araştırmasında, aylık geliri 781 TL ve üzeri olan ailelerin yüzde 86’sında internet kullanımı mevcutken, aylık geliri bin 581 TL ve üzerine çıktığında ailelerdeki internet kullanımının yüzde 36’ya düştüğü bildirildi.

Yazarlar