Dünyaİşte Yahya Sinvar'ın üzerinden çıkanlar: Tesbih, kurşun…

İşte Yahya Sinvar'ın üzerinden çıkanlar: Tesbih, kurşun…

17.10.2024 - 22:24 | Son Güncellenme:

Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğü haberi dünya basınına bomba gibi düştü. İsrail cephesinden gelen açıklamayı henüz Hamas kaynakları doğrulamasa da Sinvar'ın üzerinden çıkanlar ortaya çıktı.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Gazze’ye saldırıda Hamas lideri Yahya Sinvar’ın hayatını kaybettiği açıklamasını yaparken, Hamas henüz konuyla ilgili paylaşımda bulunmadı. Netanyahu ve Biden'dan da Sinvar'ın ölümünü doğrulayan açıklamalar geldi.

Haberin Devamı

SİNVAR'IN ÜZERİNDEN ÇIKANLAR...

CNN Türk'te Hande Fırat ile Gece Görüşü programında Doç. Dr Levent Ersin Orallı fotoğrafa ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: Çok büyük ihtimalle Kuran ya da bir hadis kitabı var. Bir mendil olduğunu görüyoruz. Tespih var, zikirmatik var. El feneri var. Bir mermi var. Aslında başından sonuna sahada olan birinin üzerinden çıkacak şeyleri. Bir pasaport var kendisine ait değil.

İşte Yahya Sinvarın üzerinden çıkanlar: Tesbih, kurşun…

Ne denli sahada olduğunu, ömrünü her koşula hazırlıklı geçirdiği görülüyor. İbadet ile bu zorlukları atlamaya çalıştıklarının en önemli göstergesi. Bir yanda asker, bir yanda bir inançlı. 2 milyarlık Müslüman dünya Gazze'ye sahip çıkamadı ama Gazze'de bir lider 2 milyarlık Müslüman dünyaya böyle bir ders verdi.