20.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:
HABER ARAŞTIRMA
Hürriyet gazetesinin deneyimli muhabirlerinden Gülden Aydın, 1958 yılında Sivas Divriği’de dünyaya geldi. Üniversiteyi bitirdikten sonra kısa bir süre Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapan Aydın, gazeteciliğe 2000’e Doğru dergisinde başladı. 1991-1994 yılları arasında Hürriyet gazetesinde muhabir olarak çalışmalarını sürdüren Aydın, 2001-2004 yılları arasında da Akşam gazetesinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. 2004 yılında Hürriyet’e dönen Aydın, o günden beri yaptığı başarılı haberlerle Türkiye’nin gündemine oturdu. Aydın’ın, büyük bir tutkuyla yaptığı gazetecilik mesleğinde kadın ve çocuğa karşı şiddet, istismar ve tecavüz, Güneydoğu Anadolu ve sınır ötesi konuları çalışma alanıydı. “Heyecanım, vicdanım yegâne zenginliğim” diyen Aydın, Ayşe Arman’a verdiği bir röportajda gazeteciliği şöyle tarif etmişti:
“Birkaç gün haber yapmasam, haber çıkaramasam kurdeşen döküyorum! Ama haberin kokusunu aldığımda bingo! Sezgilerimin minik çıngıraklarının peşinde yollara düşüyorum. Bir kez daha sıradan bir insanın olağanüstü hayatına tanık oluyorum.”
Cenaze töreni bugün
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da Aydın’ın ölümünün ardından bir başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda; “Gazetecilik mesleğine uzun yıllardır başarıyla hizmet veren Gülden Aydın’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi. Aydın’ın cenazesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Cağaloğlu’ndaki binasında bugün saat 11.00’de yapılacak törenin ardından Ihlamur’daki Beşiktaş Cemevi’ne götürülecek. Daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Hastayken bile haberden vazgeçmedi
Kadın odaklı haberciliğe önem veren Aydın, kanser tedavisi görürken İzmir’in Kiraz köyüne giderek çocuk gelin olayını yeniden gündeme getirmişti. “Hayatımın önceliği haber” diyen Aydın, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi ve Sürekli Basın Kartı sahibiydi. Çok sayıda haber ödülü bulunan Aydın, “En büyük ödüllerim, haber yaparak ulaştığım mağdur kadın ve çocukların hayatlarının olumlu yönde değişmesinde rol oynamak” derdi.