30.04.2018 - 10:39 | Son Güncellenme:
Malzemeler
Yapılışı
Yapılışı oldukça pratik olan fincan tatlısı için derin bir tencereye sütü alarak başlayın. Ocağın altı tüm tarif boyunca kısıkta olmalıdır. Sütün hemen ardından şekeri ilave ederek karıştırmaya başlayın. 1 su bardağı unu azar azar ekleyin. Bu esnada kaşık yerine bir çırpıcıyla karıştırmanız unun sütü topak topak yapmaması için daha iyi olacaktır. Yavaş yavaş koyulaşıp kıvam almaya başlayan muhallebiye 1 paket vanilyayı yahut vanilya özütünü ekleyin. İyice kaynamasını bekleyin ve fokurdamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın. Tencere henüz ocağın üzerindeyken 2 yemek kaşığı tereyağını muhallebiye ilave edin. Muhallebinin sıcağıyla eriyecek tereyağını iyice karıştırarak tüm tatlıya nüfuz etmesini sağlayın. Tatlı hazır, şimdi tatlıların şekil alması için kullanacağınız kahve fincanlarının içlerini ıslatın. İyice ıslandıklarından emin olun çünkü eğer kuru kalırlarsa muhallebileri içlerinden bozulmadan çıkartamazsınız. Muhallebiyi fincanlara eşit miktarda pay edin. Soğumaya bırakın. Yeteri kadar ılık kıvama geldikten sonra fincanların üzerlerini streç film ile kaplayın ve tatlılarınızı buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.Tatlının fincanlardan rahatça çıkabilmesi için buzdolabında kendine gelmesi gerekiyor.
Yeteri kadar buzdolabında bekleyen tatlılarınızı çıkartın ve fincanların kenarlarından bir kaşığın tersi yardımıyla hava almasını sağlayın ve ardından ters çevirip sallayın tatlının kalıp şeklinde düşmesini sağlayın. Zaten ıslak fincana koyulduğu için tatlınız fincanın şeklini almış şekilde rahatça çıkacak.
Süslemek için toz hindistan cevizine bulayın ve en son üzerlerini toz badem yahut toz fıstıkla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.