GündemFETÖ’ye yönelik 17 ilde "KISKAÇ-27" operasyonu: 39 şüpheli yakalandı

FETÖ’ye yönelik 17 ilde "KISKAÇ-27" operasyonu: 39 şüpheli yakalandı

14.09.2024 - 07:54 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün askeri, emniyet ve finans yapılanmalarına karşı gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 17 ilde düzenlenen "KISKAÇ-27" operasyonunda 39 şüpheli yakalandı. Örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcıları olduğu tespit edilen kişilere çok sayıda dijital materyal ile birlikte el konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya X üzerinden yaptığı paylaşımda, Kıskaç operasyonlarının detaylarını aktardı: 

Haberin Devamı

FETÖ’ye yönelik 17 ilde düzenlenen “KISKAÇ-27” operasyonlarında 39 şüpheli yakalandı.

Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve KOM Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak’ta FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-27” operasyonlarında şüphelilerin; örgütün sözde askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması, güncel yapılanması ve finans yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları; ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları; ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.