Gündem FETÖ’nün mahrem imamları yakalandı

FETÖ’nün mahrem imamları yakalandı

25.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

FETÖ’nün mahrem imamları yakalandı

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ’nün mahrem imamlarının yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından biri “gaybubet” olarak adlandırılan örgütün hücre evi olmak üzere üç adrese operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Balkona bile çıkmamış

Operasyonda, örgütün emniyet mahrem imamlarından olduğu iddia edilen Mehmet A. (26) ile Kemal S. (55), askeri okullara öğrenci yetiştirdiği öne sürülen Mehmet A. (28) ve askeri okula yerleştirilmek için hazırlandığı tespit edilen Yusuf G. (19) yakalandı.

Meslekten ihraç edilen mühendis Kemal S’nin, sahte kimlikle tuttuğu “gaybubet” evinde bir yılı aşkın süredir balkona dahi çıkmadığı, gıda alışverişlerini ise eşinin yaptığı tespit edildi. Mehmet A’nın da ev görünümünde açtığı dershanede, kandırdığı öğrencileri örgüte kazandırıp askeri okullara girmesi için eğitim verdiği öne sürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 zanlı, Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. - ADANA AA